BTW Správy

Fakultná Nemocnica Trnava zvýši počet testov na koronavírus

Okrem toho spúšťa trnavská nemocnica červenú zónu, ktorá má zvýšiť bezpečie pacientov a personálu nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Fakultná Nemocnica Trnava zvýši počet testov na koronavírus
Zdroj: Fakultná nemocnica Trnava

Fakultná Nemocnica Trnava spúšťa červenú zónu, ktorá má zvýšiť bezpečie pacientov a personálu nemocnice. Zvýšia aj počet testov. O aktivite FN informovala Mestská Televízia Trnava.

„Do červenej zóny nebude mať prístup bežný pacient a v tejto zóne bude pracovať personál Urgentného príjmu FN Trnava. Nemocnica spúšťa aj testovanie formou drive-in,“ upresňuje MTT na základe informácií od FN Trnava.

Na čo bude slúžiť

Toto pracovisko bude slúžiť na realizáciu zdravotníckych výkonov u pacientov, u ktorých bol potvrdený COVID-19. V rámci tohto pracoviska vyhradili aj miestnosť, v ktorej sa môžu realizovať urgentné zákroky ako šitie pacientov, ošetrenie zlomenín a podobne.

Celá červená zóna je prísne izolovaná.

Pracovisko sa nachádza sa v Pavilóne chirurgických disciplín FN Trnava, ktorá je izolovaná od ostatných oddelení pavilónu. V rámci neho je vyhradený vstup pre personál a miestnosti na prezliekanie.

„Prvá miestnosť na prezliekanie slúži personálu na oblečenie osobných ochranných pomôcok a druhá miestnosť slúži na vyzlečenie sa z ochranných osobných pomôcok, kde budú tieto pomôcky izolované a následne pôjdu na likvidáciu. V rámci zóny je aj miestnosť vyčlenená na urgentné zákroky a lôžková časť na zotavenie pacienta po zákroku,“ priblížila detaily nemocnica.

Viac testov

Fakultná nemocnica navyšuje počet testov na COVID-19. Z 25 testov denne ich navýši na 50. Testovať začnú od stredy 8. apríla v čase od 8:00 do 12:00. K odberu je potrebné objednať sa vyplnením dotazníka a jeho zaslaním na email nemocnice. Nemocnica vysvetlila, ako bude testovanie prebiehať:

„Pacient musí prísť na osobnom automobile a musí mať rúško, vlastné pero a rukavice. Pacient nevystupuje za automobilu, celý ster bude vykonaný cez okienko auta. Ak je pacient poistený v zahraničí, je nutné priniesť si so sebou tri kópie karty poistenca.“

K vykonaniu odberu k diagnostike ochorenia COVID-19 je potrebné vyplniť nasledovné osobné údaje a odoslať emailom na adresu covid19@fntt.sk:

Meno, Priezvisko, Rodné číslo, Trvalý pobyt/bydlisko, Prechodný pobyt, Zdravotná poisťovňa, Telefónne číslo, Emailová adresa, Zamestnanie, Popis ťažkostí, ich trvanie, nástup, subjektívne pocity, vrátenie z pobytu zo zahraničia, pobyt v karanténe:

Formulár pošlite na email: covid19@fntt.sk

Triediaci stan

Ďalším opatrením Fakultnej nemocnice je triediaci stan, ktorý funguje už od polovice marca a slúži na filtráciu pacientov.

Každý pacient a sprievod pacienta, ktorý ide do nemocnice, musí prejsť cez stan, kde sa zisťuje anamnéza pacienta a sprievodu pacienta. Následne pacientom a sprievodu odmerajú telesnú teplotu.

„Pacienti, ktorí nemajú príznaky COVID-19 dostanú zelenú pásku a môžu ísť na vyšetrenie do nemocnice. Pacienti, ktorí majú príznaky COVID-19 budú vyšetrení v rámci červenej zóny,“ uzatvára oznam nemocnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM