BTW Kultúra

Trnavská kultúra nezomiera! Divadlo J. Palárika aj Malý Berlín žijú online

Divadlo Jána Palárika v Trnave ponúka každý deň online program pre svojich divákov, aktívne sú aj ďalšie kultúrne inštitúcie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská kultúra nezomiera! Divadlo J. Palárika aj Malý Berlín žijú online
Zdroj: Divadla Jana Palarika v Trnave

Divadlo Jána Palárika (DJP) zverejňuje každý deň na sociálnej sieti program pre deti aj dospelých. Začali inscenáciou Mariusa von Mayenburga Plastický obraz v réžii Juraja Bielika. Ponúkli aj divadelné spracovanie úplnej klasiky z pera Alexandra S. Puškina, príbeh o osudovej láske Eugen Onegin.

DJP hrá online

„Činnosť sa obmedzila, ale to neznamená, že tu pre divákov nie sme. Len sa im prihovárame z virtuálneho javiska. Každý večer o 18.00 je možne si vypočuť básne v interpretácii Vladimíra Jedľovského. Umelecký súbor si pripravil online produkcie, dielne sa starajú o tvorivú dielňu, kde je možné nájsť postupy, ako zabaviť deti. Ponúkame aj divadelné predstavenia zo zlatého fondu nášho divadla a prekvapenie chystá divadelná kapela Gesamtkunstband,“ uviedla o programe riaditeľka divadla Zuzana Hekel.

„Aj keď nás nemôžete vidieť naživo, pripravili sme pre Vás dramaturgicky plnohodnotný program – od inscenácií, cez rôzne čítania až po hudobnú produkciu našej divadelnej kapely a online divadelnú dielňu našich výtvarníkov. Sledujte nás každý deň!“ oznamuje divadlo na sociálnej sieti.

Urobiť tak môžete tu.

Aj Malý Berlín žije

V rovnako náročnej situácii ako DJP sa ocitlo aj kultúrne centrum Malý Berlín, ktoré pracuje na viacerých vylepšeniach. „V súčasnosti intenzívne pracujeme na našich prvých online podujatiach, ktoré odštartujeme v apríli a potrvajú zatiaľ do mája. Na sociálnej sieti počas týchto dní priblížime niektoré diela z Výstavy Entrotopia 2.0 a môžete tu nájsť aj knižné tipy od našich kolegov,“ informoval zakladateľ Malého Berlína Michal Klembara.

Tento rok bude podľa jeho slov náročný pre všetky inštitúcie a nezaobíde sa bez kompromisov. „Museli sme pozastaviť všetky spolupráce. Komunikácia v rámci kultúrnej obce je však veľmi živá. Ostáva nám všetkým dúfať, že to nepotrvá príliš dlho a že to zvládneme,“ uviedol Klembara.

V kontakte s kultúrou v podaní KC Malý Berlín môžete byť tu.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM