Dominika Handzušová Krimi

Falšoval zmluvy a potvrdenia: Podvodom získal najmenej 30 tisíc eur!

Polícia zadržala podvodníka (62) priamo pri čine. Falšoval zmluvy a potvrdenia, k predaju nehnuteľností pritom nikdy neprišlo. Teraz mu hrozí až desať rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Falšoval zmluvy a potvrdenia: Podvodom získal najmenej 30 tisíc eur!
Zdroj: Policajný zbor SR

Trnavskí policajti zadržali v stredu pri čine muža (62) s falošnou zmluvou. Na jeho podvodné konanie upozornila políciu jedna z poškodených.

Pripravil ich o vyše 30 tisíc

Policajti začali ihneď konať a zistili, že nebola jedinou, ktorej sľúbil za výhodných podmienok odkúpiť mestské byty po neplatičoch. „So všetkými poškodenými uzatvoril zmluvu o budúcej zmluve a požadoval zaplatiť jednorazový manipulačný poplatok vo výške 5000 eur. Ďalšou podmienkou na získanie bytu bolo uhradiť mužovi mesačnú splátku,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Podľa nej muž stanovil túto sumu u každého záujemcu v inej výške, od 200 do 1000 eur. „Po vyplatení každej sumy im predložil sfalšovaný doklad z mestskej pokladnice. Keď kupujúci chceli po ročnom splácaní byty prepísať na seba, muž sa opäť vyhovoril a k odpredaju bytu nedošlo,“ dodala Linkešová.

Pod zámienkou výhodnej kúpy uviedol podľa polície do omylu jednu ženu a troch mužov a pripravil ich tak o viac ako 30 000 eur. Pri domovej prehliadke policajti okrem iného našli a zaistili aj ďalšie falošné zmluvy, ktoré polícia preverí.

Odsúdený aj v minulosti

„Vyšetrovateľ obvinil muža (62) z okresu Trnava zo zločinu podvodu a z časti v štádiu pokusu, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ povedala hovorkyňa. Muž bol podľa jej informácií už v minulosti za podvody s bytmi právoplatne odsúdený. Polícia zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom apeluje na občanov, aby boli opatrní. V žiadnom prípade nie je vhodné, aby peniaze odovzdávali osobám bez dokladov. Ak vznikne pochybnosť o pravosti dokladov, je vhodnejšie si ich dať preveriť. „Zároveň odporúčame, aby si občania najskôr ponuku preverili aj na oficiálnych miestach a až potom pristúpili k podpisu zmlúv,“ uzavrela Linkešová.

Pozrite si čo všetko u muža našli v priloženej galérii.

Čítajte tiež: Nehody v našom kraji za posledný mesiac: Najkritickejším dňom je…

Falšoval zmluvy a potvrdenia, k predaju nehnuteľností nikdy neprišlo
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM