Monika Hanigovská Rôzne Futbal

Fanúšikova Spartaka to urobili po 44-krát: Nemohli na štadión, išli darovať krv, FOTO

Fanúšikovia trnavského Spartaka opäť pustili žilou tam, kde je to najpotrebnejšie. 62 "bílich andelov" sa stretlo v priestoroch Národnej transfúznej služby v Trnave, kde odovzdali najvzácnejšiu tekutinu.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikova Spartaka to urobili po 44-krát: Nemohli na štadión, išli darovať krv, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Fanúšikova Trnavy ukázali opäť svoje veľké srdce. Už po 44-krát ich kroky smerovali do kresiel Národnej transfúznej služby v Trnave, aby tam darovali svoju krv.

„V piatok sa zišlo 62 bílich andelov na tejto už jedenásť rokov trvajúcej tradícii, pretože vo štvrtok bol zápas európskej ligy s Dinamom Záhreb pre divákov zatvorený,“ povedal pre náš portál Štefan Horváth, gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

Keď nepomáhajú hlasivkami

„Keďže z rozkazu UEFA nemohli pomáhať hlasivkami futbalistom Trnavy, tak sú nápomocní svojou krvou pri záchrane zdravia a životov neznámych ľudí. Ľudí bez rozdielu klubu, národnosti, či iného druhotného znaku,“ takto sa vyjadril ďalej Štefan Horváth.

Medzi darcami bol aj fanúšik Spartaka Roman Drahoš, ktorý presne v deň jeho tridsiatych narodenín odovzdal krv, našli by sme tu napríklad aj bývalého hráča FC Spartak Dušana Bestvinu.

Nielen krv

„Časť darcov sa vzdala stravného lístka, v celkovej hodnote 85 eur. Naposledy z takto získaných prostriedkov predplatili na dvanásť mesiacov internet pre Milana Valáška, telesne postihnutého študenta Trnavskej univerzity, v sume 255,60 eur,“ prezradili organizátori.

Organizátori z občianskeho združenia Bíli Andeli každému darcovi venovali diár na rok 2018 aj s pamätným perom. Nasledujúce darovanie je naplánované na 25. január 2019.

Ako to vyzeralo v Trnave počas darovania krvi si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

OBRAZOM: Fanúšikova Spartak Trnava opäť ukázali veľké srdce
16
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM