han Futbal Šport

Futbalovému Spartaku už nevelí Šarmír! Kto ho nahradí na striedačke Trnavy?

Futbalový tréner Marián Šarmír už nekoučuje trnavský Spartak! Po prehre so Slovanom Bratislava (0:2) sa dohodol s vedením na ukončení spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Futbalovému Spartaku už nevelí Šarmír! Kto ho nahradí na striedačke Trnavy?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Ako sa dalo čakať, dôvodom zmeny sú nie príliš oslňujúce výkony a hlavne neatraktívna hra v posledných dueloch.

Začal dobre, ale

Marián Šarmír prevzal mužstvo pred reštartom minulej sezóny a doviedol Spartak na 4. miesto tabuľky. V baráži o Európsku ligu najskôr jeho zverenci vyradili Trenčín, no vo finále podľahli Ružomberku. V tejto sezóne vykročil tím skvele, keď vyhral úvodné dva zápasy vo Fortuna lige, ale potom to prišlo. Nasledujúce štyri stretnutia nevyhral a už tri razy po sebe nestrelili hráči modro-čiernych ani gól.

„Ďakujem klubu za prejavenú dôveru. Vidím, že mužstvo potrebuje v tomto období nejaký impulz, a preto sme usúdili, že zmena trénera by ho mohla priniesť,“ povedal Marián Šarmír pre stránku klubu.

Kto ho vystriedal?

Funkcionári Trnavy mali takmer hneď náhradu. A to v podobe 50-ročného Norberta Hrnčára. Ten bude koučovať Spartak už v najbližšom zápase Slovenského pohára vo Zvončíne. Naposledy Hrnčár viedol AS Trenčín, ale predtým v najvyššej slovenskej súťaži trénoval aj Ružomberok, Myjavu a Banskú Bystricu.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM