Futbal

Futbalový zväz rozhodol: Trnava bude dejiskom FINÁLE Slovnaft Cupu!

Milovníci futbalu sa majú na čo tešiť. Po štyroch rokoch bude trnavský štadión hostiť finálový zápas Slovenského pohára.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový zväz rozhodol: Trnava bude dejiskom FINÁLE Slovnaft Cupu!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Dejiskom finále tohto ročníka Slovnaft Cupu bude Štadión Antona Malatinského v Trnave. Na utorňajšom zasadnutí to schválil Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ), ktorý o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Opäť po rokoch

Trnavský štadión doposiaľ hostil finále Slovenského pohára v roku 2016 a 2018.

V prvom prípade triumfoval AS Trenčín, ktorý zdolal Slovan Bratislava 3:1 a v druhom sa tešili z celkového víťazstva práve belasí. S Ružomberkom si vtedy poradili 3:1.

Prečítajte si tiež

Obhája titul?

Finále 54. ročníka sa tak koná na domácom ihrisku úradujúceho držiteľa trofeje Spartaka Trnava, ktorý v predchádzajúcej sezóne zdolal Slovan 2:1 po predĺžení na bratislavskom Tehelnom poli.

Trnavčania si zaistili postup do štvrťfinále, keď v osemfinále prešli cez Zemplín Michalovce v jedenástkovom rozstrele. Môžu tak obhajovať triumf na domácej pôde.

Finálové stretnutie Slovenského pohára žien bude hostiť štadión v Dunajskej Lužnej. Úradujúcimi majsterkami sú futbalistky Slovana, ktoré tento rok zdolali Žilinu 1:0 v Dubnici nad Váhom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM