Dominika Handzušová Hokej

Gladiátori sa v obrane nevyznamenali: Hodonín aj po druhý raz využil ich chyby

Trnava hrala doma po prvý raz so súperom v odvete, takže hráči vedeli, do čoho idú. Napriek tomu opäť urobili niekoľko hrubých chýb, ktoré ich stáli výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Gladiátori sa v obrane nevyznamenali: Hodonín aj po druhý raz využil ich chyby
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V prvom vzájomnom zápase v Hodoníne vyleteli Drtiči na Trnavu aktívne a tešili sa z výhry 5:3. Aj v odvete ťahali Trnavčania za kratší koniec.

Góly ponúkli na zlatom podnose

Zápas ako taký bol obojstranne viac-menej vyrovnaný. Šancí bolo dostatok pred Hálom i Zavadilom, vyzerali však rozdielne. Zatiaľčo Hála mal čo robiť a v prvej tretine trikrát lovil puk spoza chrbta, jeho náprotivok nekryl tak nebezpečné akcie. Zavadilovi totiž často už v poli aktívnym prístupom pomáhali jeho spoluhráči, Gladiátori nedokázali dobre kombinovať ani v presilovkách, ostávala len nádej na individuálne prieniky.

Dve chyby v obrane v krátkom slede po sebe znamenali dva góly v Hálovej sieti. Prvý zaznamenal po úniku Stránský, druhý pri zachytení rozohrávky Kolář. Tretí gól pridal Hodonín v závere tretiny pri vlastnom oslabení, opäť po chybe domácej obrany.

Nádej na obrat

Štvrtý gól inkasovala Trnava v oslabení, keď Kolářovi dovolila trikrát po sebe ohroziť Hálovu bránu. Domáci sa ale nevzdávali a po góle Reha a následnej využitej presilovke Bachratým mali v nohách novú chuť pre hokej. Viac sa snažili dostať pred bránu do gólových šancí, hodonínskí hráči však bojovali o to viac. V tretej tretine už sa plne zamerali na obranu a nedovolili Trnave streliť gól. Sami využili ďalšie chyby na ohrozenie brány, v ktorej Hálu vystriedal Brucháč. Výsledok už sa ale nemenil a Hodonín sa tak aj s hráčmi bojujúcimi o zostavu radoval z výhry.

HK Gladiators Trnava – ŠHK Hodonín 2:4 (0:3, 2:1, 0:0)

Góly: 34. Reho (Čunderlík, Schmidt), 36. Bachratý (Škokor) v presilovke – 2. Stránský, 4. Kolář (Zítka), 17. Špok v oslabení, 29. Kolář v presilovke.

Vylúčenia: 2:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1.
Rozhodovali: Novák – Mĺkvy, Gajdošech.

Trnava: Hála (41. Brucháč) – M. Hronec, Reho, A. Mrázik, Jak. Macháč, Kubica, Turan ml., Maury – Glemba, M. Čunderlík, D. Schmidt – Lisoň, Mi. Peško, Gostev – Domaev, M. Lukačovič, Bachratý ml. – M. Mihálik, D.V. Škokor.

Hodonín: Zavadil – Kolář, Pokorný, Mikéska, R. Jedlička, Srnec, Polesný – Zítka, Špok, Kučera – R. Smetana, Kuba, Flamík – Stránský, Vrba, Dalajka.

S Hodonínom aj v odvete prehra o dva góly
10
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM