Správy

Hasiči mali plné ruky práce aj v Trnavskom kraji: TENTO deň je najrizikovejší!

Požiare sa nevyhýbajú ani okresom Trnavského kraja. Hasiči prezradili, kedy horelo najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči mali plné ruky práce aj v Trnavskom kraji: TENTO deň je najrizikovejší!
Zdroj: HaZZ

Spolu 1 624 výjazdov k nahláseným udalostiam absolvovali hasiči Trnavského kraja počas prvého polroka 2022. Je to o 134 menej ako v rovnakom období predchádzajúce­ho roka.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR v Trnave Lena Košťálová. Ku koncu júna vykonávalo štátnu službu v kraji dohromady 351 príslušní­kov HaZZ.

Klesli iba niekde

Počty výjazdov však klesli iba na okresných riaditeľstvách Galanta, Trnava, Senica a Skalica, v Dunajskej Strede a Piešťanoch mali za uplynulých šesť mesiacov viac práce ako vlani. Najväčší počet výjazdov mala hasičská stanica v Trnave – 444 (27,34 %), na poslednom mieste rebríčka je okres Skalica s 89 výjazdmi (5,49 %).

Prečítajte si tiež

Kedy horelo najčastejšie?

Príslušníci boli najčastejšie prizvaní k požiarom, spolu 595-krát (najviac 115 v Galante), asistovali pri 473 dopravných nehodách (najviac 126 v Trnave) a pri 465 prípadoch technickej pomoci (najviac 144 v Trnave). Zostatok tvoria iné výjazdy.

„Z podrobnejšej analýzy zásahovej činnosti vyplynulo, že počet usmrtených dospelých osôb pri udalostiach sa vyšplhal na 42, príslušníci poskytli predlekársku prvú pomoc 429 dospelým osobám a 21 deťom a že celkový počet zachránených dospelých osôb bol 688 a 58 detí,“ uviedla Košťálová.

Najviac výjazdov pritom bolo v marci. Ako najkritickejšie hodiny dňa pre dopravné nehody sa ukázalo rozmedzie medzi 7.00 a 19.00 h, pri požiaroch to bolo od 13.00 do 20.00 h. Požiare boli najčastejšie v prvom polroku nahlasované v sobotu a dopravné nehody v piatok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM