Šport

Historický moment: Remíza s Ľubľanou vystrelila Spartak do prestížnej ligy! VIDEO

Trnavský sen sa stal skutočnosťou! Po prvý raz v histórii klubu si zahrajú v skupinovej fáze Európskej ligy. O postupe Spartaka rozhodla remíza so slovinským klubom 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Historický moment: Remíza s Ľubľanou vystrelila Spartak do prestížnej ligy! VIDEO
34
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava si po prvý raz v histórii klubu zahrajú v skupinovej fáze Európskej ligy. V odvetnom zápase play off 2018/2019 remizovali s Olimpijou Ľubľana 1:1 a po víťazstve 2:0 v prvom zápase si vybojovali postup do hlavnej časti druhej najprestížnejšej klubovej súťaže. Pozrite si našu veľkú fotogalériu aj video štvrtkového zapasu.

Žreb skupinovej fázy EL je na programe v piatok o 13.00 hod. v Monaku.

Bez zraneného Greššáka sa Trnava snažila od začiatku zápasu držať taktických pokynov, ktoré naordinoval tréner Látal. Spartak sa nepúšťal bezhlavo dopredu a trpezlivo čakal na svoju šancu. Tá prišla v 12. minúte, keď Grendelov center z pravej strany poslal Boris Godál hlavou do bránky – 1:0. Slovinci odpovedali strelou Kronavetera, ktorú Chudý vyrazil.

V ďalšom priebehu prvého polčasu bola hra vyrovnaná, domáci futbalisti hrali naďalej veľmi disciplinovane a nepúšťali súpera na dostrel. V 42. minúte sa však po peknej kombinácii hráči Olimpije dočkali vyrovnania zásluhou Nika Kapuna.

Zdroj: TASR

Druhé dejstvo začalo zostra

Druhé dejstvo začalo zostra, najskôr tesne minul bránku hostí Jirka, potom sa na dostrel dostali aj hráči Olimpije. S pribúdajúcimi minútami hostia čoraz viac otvárali hru, Spartak sa zameral na ešte pozornejšiu defenzívu a čakal na rýchlu kontru. Jedna z tých sľubnejších prišla v 68. minúte, Grendel však nepretlačil loptu na voľného Jirku.

O tri minúty neskôr vytiahol Chudý krásny zákrok po štipľavej strele Štigleca. V 82. minúte sa o rozruch postarali fanúšikovia hostí pyrotechnickou vsuvkou vo svojom sektore. V 86. minúte mohol definitívne rozhodnúť Bakoš, v sľubnej šanci tesne minul. Nič to však nezmenilo na následných oslavách Spartaka, ktorý sa môže tešiť na piatkový žreb.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Odveta play off EL 2018/2019:

Spartak Trnava – Olimpija Ľubľana 1:1 (1:1)

Góly: 12. Godál – 42. Kapun. ŽK: Oravec, Godál, Hladík, Janso – Tomič, Bagnack, Kronaveter, Brkič. Rozhodcovia: Banti – Costanzo, Peretti (všetci Tal.), 15.642 divákov /prvý zápas 2:0/

Zostavy a striedania:

Trnava: Chudý – Kadlec, Hladík, Godál, Čonka – Oravec, Rada – Jirka (90.+ Pekár), Grendel (72. Janso), Čanturišvili (89. Lupták) – Bakoš

Ľubľana: Ivačič – Bagnack, Ilič, Maksimenko, Štiglec – Tomič – Boateng (69. Savič), Kapun (74. Brkič), Črnic, Kronaveter – Issah (83. Suljič)

Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, trénera Spartak: „Ťažko to popísať, bol to náš sen a ten sa nám splnil a sme šťastní. Vidíme fanúšikov, ako sa radujú a dúfam, že aj ďalší zápas bude takto vypredaný. Už sme sa aj trochu bavili o súperoch. Ja som bol dlho v Nemecku, tak by som si želal nemeckého súpera. Uvidíme zajtra. Postúpili sme cez Mostar, dali sme trochu bokom slovenskú ligu a oplatilo sa. Máme super kolektív, chalani robia pre úspech maximum a aj keď sa niekedy naša hra nepáči, v kabíne sme jedna partia.“ (RTVS)

Martin Chudý, brankár Trnavy: „Je to nádherné, sú to úžasné pocity, užívame si to a je to historický moment pre náš klub. Pre väčšinu z nás je to novinka, nikdy sme to nezažili a je to ako vyhrať ďalší titul. Tešíme sa, že sme to dokázali a dosiahli aj pre našich fanúšikov.“ (RTVS)

Erik Jirka, hráč Trnavy: „Pomohlo nám, že sme hrali ako tím. Takto sme vyhrali titul a aj teraz to prinieslo ovocie.“ (RTVS)

Marek Bakoš, hráč Trnavy: „Som šťastný, že sme vybojovali postup. Ľudia v Trnave si to zaslúžia. V klube je pozitívna atmosféra, všetci sú dobre nastavení. Pre Trnavu je to fantastický úspech.“ (RTVS)

Zdroj: Dnes24.sk
OBRAZOM: Atmosféra na zápase Spartak Trnava - Olimpija Ľubľana 1:1
34
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM