Futbal

Spartak privítal doma Ružu: Zápas skončil bezgólovou remízou, FOTO

FC Spartak Trnava privítali na domácej pôde MFK Ružomberok. Záver duelu mali vo svojej moci domáci. Napriek tomu zápas skončil bez gólu v bránke súpera.

Ilustračný obrázok k článku Spartak privítal doma Ružu: Zápas skončil bezgólovou remízou, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR

V úvode boli aktívnejší hostia. O prvý vzruch sa postaral Mustedanagič, ktorý unikol defenzíve a zvnútra vypálil cez celú šestnástku vedľa pravej žrde.

Onedlho odcentroval Takáč, pred Chudým nebezpečne hlavičkoval Tandir, ale Janso odkopol loptu do bezpečia. S loptou na kopačke boli Ružomberčania aktívni, umne kombinovali a tlačili sa do zakončenia.

Spartakovci napádali a čakali na ich chyby, po ktorých vyrážali do rýchlych protiútokov. V 24. minúte sa opäť ozvali Ružomberčania.

Záver polčasu patril Spartaku

Danielov center sprava vyrazil Chudý na hranicu pokutového územia, odkiaľ bez prípravy vystrelil Mustedanagič. Pred bránkou sa snažil jeho pokus usmerniť do siete Gál-Andrezly, ale namieril vysoko nad. „Andeli“ si šancu vypracovali päť minút pred koncom prvého polčasu, Sloboda zapracoval v strede, získal loptu, prihral ju Dangubičovi, ktorý vysunul Briganta. Ten však zakončil zblízka nad bránku. Záver polčasu patril domácim. Rútili sa do niekoľkých príležitostí, ale chýbala im finálna fáza, nevedeli ich dotiahnuť do želaného konca.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V 50. minúte bol v permanencii Chudý, ktorý kryl nepríjemný pokus Daniela. O pár sekúnd neskôr to Daniel vyskúšal i z hranice šestnástky, vypálil po zemi vedľa ľavej žrde. V oveľa väčšej príležitosti sa ocitol o päť minút neskôr Tandir, Chudý sa márne naťahoval za strelou, ale tá letela mimo. „Andeli“ pohrozili 15 minút pred koncom, keď Pekárov roh predĺžil hlavou Godál a pred bránkou netrafil loptu ideálne Dangubič.

Po ňom ešte vypálil spoza šestnástky Brigant, ale namieril tesne vedľa ľavej žrde. Záver duelu mali vo svojej moci domáci. Rozhodnutie mal na kopačke Dangubič, ale brankár Macík vytiahol pri jeho bombe výborný zákrok.

Zdroj: TASR

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 0:0

Rozhodovali: Sedlák – Benko, Roszbeck, ŽK: Lupták – Mustedanagić, Tandir, 5113 divákov

Zostavy a striedania:

Trnava: Chudý – Lupták, Godál, Tóth, Janso – Sloboda, Oravec – Pekár (90. Hladík), Dangubič (87. Horník), Brigant – Yilmaz (63. T. Vantruba)

Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Jonec, Takáč – Daniel (86. Kunca), Mustedanagič, Gál-Andrezly – Tandir

Hlasy trénerov:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Bol to ťažký zápas so súperom, ktorý má veľkú kvalitu. Prvý polčas z našej strany nebol dobrý, hostia mali šance. My sme chceli získať tri body, ale berieme aj bod. Pre nás je momentálne najdôležitejší zápas vo štvrtok.“

David Holoubek, tréner Ružomberka: „Výsledok v tomto ťažkom stretnutí je 0:0, domáci však hrali bez šiestich futbalistov základnej zostavy. V závere mali tri dobré šance. V priemernom zápase sa zrodila spravodlivá deľba bodov. Vyhrať sme chceli my aj domáci. Vo štvrtok im držíme palce v odvete s Olimpijou Ľubľana.“

FOTO: FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok 0:0
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM