Dominika Handzušová Hokej

Hokejistom v príprave pomáha slovenský unikát: Trnavský klub má umelý ľad!

Trnavskí hokejisti sa na podmienky pri trénovaní rozhodne sťažovať nemôžu. V priestoroch pod tribúnami pribudla nová plocha s umelým ľadom.

Ilustračný obrázok k článku Hokejistom v príprave pomáha slovenský unikát: Trnavský klub má umelý ľad!
Foto: Dominika Handzušová

Letná príprava hokejistov HK Gladiators Trnava na sezónu 2015/2016 je v plnom prúde. Pri trénovaní „na suchu“ využívajú najmä zimný štadión, kde majú posilňovňu s telocvičňou, plochu s umelým povrchom na in-line, a novučičkú plochu s umelým ľadom.

Tento priestor si pod tribúnami zimného štadióna postaval klub svojpomocne. Tlač a plochu zabezpečili sponzori, dokopy ale „klzisko“ a striedačky zbúchali tréneri a členovia klubu. Ide pritom o slovenský unikát, v našej krajine nemá žiaden klub pre svojich hráčov k dispozícii vlastný umelý ľad.

HK Trnava navyše pracuje na tom, aby doplnil regeneračnú linku o saunu a vírivú vaňu. Regenerácia s týmito prvkami je k dispozícii najmä starším, vyťažovanejším hráčom. Okrem mužov napríklad dorastencom, ktorí budú v aktuálnej sezóne hrať extraligu.

Neostávajú len na zimáku

Mimo štadión trénujú hokejisti na ihrisku Lokomotívy či v Kamennom mlyne, kde im bude po sprevádzkovaní k dispozícii aj kúpalisko. Tréningy si spestrujú rôznymi aktivitami. Dorastenci sa zapojili do Štafety vďaky, keď podporili cyklistický pelotón na ceste z Trnavy na Dobrú Vodu. Ďalšou zaujímavou akciou bude výstup na Kriváň, ktorý dorast chystá v polovici júna.

Zmeny na trénerských postoch minimálne

Do tímu trénerov pribudla staronová tvár, do Trnavy sa vrátil Žilinčan Martin Groma. Gladiátori ho angažovali do pozície metodika klubu. Zároveň bude ako tréner pomáhať pri žiakoch. Dorast naďalej povedie Jozef Fabian a pri Ačku ostáva Matej Ševčík.

Nad budúcnosťou juniorov stále visí niekoľko otáznikov, s najväčšou pravdepodobnosťou sa ale liga vôbec hrať nebude. Tréner Rudolf Macko sa tak presunul k starším žiakom, mladších žiakov trénuje Miroslav Cibulka.

Ako trénujú hokejisti na zimnom štadióne a ako sa im darilo robiť prvé kroky na umelom ľade si môžete pozrieť v priloženej foto a videogalérii.

Mohlo by vás zaujímať: Spartak čaká krátka príprava: Sústredenie v Rakúsku spestria dva zápasy

Letná príprava hokejistov HK Trnava
30
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Letná príprava hokejistov na umelom ľade
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM