Júlia Vargová Hokej

Hokejové derby na domácom ľade: Trnavskí Gladiátori podľahli Bratislava Capitals

V stredu sa na domácom ľade HK Gladiators Trnava postavili rivalovi Bratislava Capitals. Hoci sa trnavským hokejistom nepodarilo zvíťaziť, klub berie zápas pozitívne, hovorí o skvelej skúsenosti a úžasnej podpore od divákov.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové derby na domácom ľade: Trnavskí Gladiátori podľahli Bratislava Capitals
3
Galéria
Zdroj: HK Gladiators Trnava

Ako uvádza HK Gladiators Trnava na svojom webe, Trnava vstúpila do zápasu veľmi aktívne. Už v dvadsiatej piatej sekunde si vypýtala presilovú hru, z ktorej však nič nevyťažila.

„Do početnej výhody išli hostia po seknutí domáceho Mareka Štepanovského. Po ďalšom nedovolenom bránení šli Gladiátori do oslabenia o dvoch hráčov.Túto presilovú hru dokázali hostia využiť zásluhou Róberta Vargu, ktorý pohotovo dorazil odrazený puk po zákroku Ivanoviča. 0–1,“ opisuje klub priebeh zápasu.

Ako pokračuje HK Gladiators Trnava, hostia viedli 0–2 päť minút pred koncom prvej tretiny, keď poslal Dávid Buc krížnu prihrávku opäť Róbertovi Vargovi. „Trnava sa po dvoch inkasovaných góloch vrátila do hry a nádhernou strelou spomedzi kruhov dokázal streliť gól Roman Jurák. 1–2,“ uvádza.

Prvú tretinu uzatvárala presilová hra Gladiátorov, ktorá pokračovala aj v druhej tretine, no bez želaného efektu.

Trnava hrala podľa klubovej stránky v strednej časti hry s Capitals vyrovnanú partiu. Skórovať sa jej však nepodarilo.

„Do tretej tretiny sme vstúpili s cieľom streliť vyrovnávajúci gól, to sa nám však nepodarilo. Naopak, po prieniku Marcela Holoviča, ktorý nahral medzi kruhy Bucovi, ten nekompromisne zakončil 1–3,“ informuje klub a dodáva, že v presilovej hre strelil Tibor Varga ďalší gól na 1:4.

„V ďalšej presilovej hre o dvoch mužov hostia opäť dokázali skórovať, gól strelil pohotovo Marek Slovák. V závere zápasu sme mali opäť puk na hokejkách my, dokázali sme si vypracovať šance proti súperovi, ktorý už kontroloval výsledok,“ opisuje HK Gladiators Trnava. Na konečných 2–5 dokázal gólový stav upraviť päť minút pred koncom Nino Szalay.

Na prvý zápas sezóny prišlo takmer 900 divákov. Ako uvádza klub na svojej stránke, pre trnavských hokejistov bol veľkou školou.

„Sme vďační za takúto skúsenosť, a veľmi vďační za podporu divákov počas a po skončení zápasu. V zmysle hesla "Všetci spolu za Trnavu“ sa dobre pripravte na budúci týždeň, kedy privítame doma Martinských jazdcov a Levické levy," dodal klub.

HK Gladiators Trnava – Bratislava Capitals 2:5 (1:2, 0:0, 1:3)

Góly: 17:25 R. Jurák (F. Vidovič); 55:35 N. Szalay (R. Jurák) – 11:17 R. Varga (V. Lukacik, D. Buc); 14:48 R. Varga (D. Buc); 44:53 D. Buc (M. Holovič); 48:26 T. Varga (D. Hudec); 50:24 M. Slovák (E. Selleck, T. Varga)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Štefan Mega, hlavný tréner Gladiators Trnava pre klubový web uviedol: „Do zápasu sme išli s tým, že ich ideme potrápiť. Hráčov som upozorňoval na to, že nesmieme hrať v oslabení, čo na koniec rozhodlo zápas. Vo formáte 5 na 5 sme boli rovnocenným súperom. Škoda faulov, niektoré vyplynuli z hry, z toho, že súper bol lepší, ale niektoré boli úplne zbytočné, najmä tie v útočnom pásme. Oslabenia nás stáli množstvo síl a v konečnom dôsledku to rozhodlo dnešný výsledok.“

Michal Hudec, asistent trénera Bratislava Capitals hodnotil: „Bol to prvý zápas v sezóne, ktorý bol pre nás ťažký, ale na koniec s dobrým výsledkom. Trnavčania mali veľmi veľa energie a my sme radi, že berieme tri body. Gladiátori sa držali skoro remízy, ale v tretej tretine sa to napokon rozhodlo, ja si myslím že rozhodli skúsenosti,“

HK Gladiators Trnava – Bratislava Capitals
3
Galéria
Zdroj: HK Gladiators Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM