Júlia Vargová Kultúra

Horné Orešany žili Táčkofestom: Poznáme majstrov sveta v behu s fúrikom, FOTO

Multižánrový hudobný festival spojený s "táčkovými pretekmi" má za sebou už tretí úspešný ročník plný dobrej zábavy s perfektnou atmosférou.

Ilustračný obrázok k článku Horné Orešany žili Táčkofestom: Poznáme majstrov sveta v behu s fúrikom, FOTO
30
Galéria
Zdroj: TASR

V sobotu 8. júna sa v areáli ihriska v Horných Orešanoch konal tretí ročník festivalu pod názvom Táčkofest&cup, na ktorom si nadšenci netradičnej zábavy prišli na svoje. Okrem lákavého hudobného programu sa v Horných Orešanoch odohrali neoficiálne „majstrovstvá sveta v lítaní na táčkách“.

Od obeda sa na ihrisku schádzali pretekári z Horných Orešian, ale aj z Pezinka, Levíc, Nitry, Zlatých Moraviec a iných miest. Všetko začalo o jednej poobede, pretekmi tých najmenších. Postupne prichádzali na rad starší pretekári v kategóriách deti a juniori. Dospelí najprv súťažili v kategórii dvojíc a neskôr na prekážkovej dráhe, ktorá niesla pracovný názov Rambodráha.

Súbežne počas celých pretekov mohli účastníci festivalu hlasovať za najlepšie prerobený fúrik v kategórii tuning.

Pretekov sa zúčastnilo 66 pretekárov a víťazmi sú podľa organizátorov vlastne všetci.

„Vyhrali kopec dobrej zábavy a vytvorili perfektnú atmosféru ako základ na dobrý festival, ktorý vypukol hneď po skončení pretekov,“ uviedol Štefan Szrsen. Medzi „vytunovanými“ kúskami zabodovala rakva a hneď za ňou loď a autobus. Táčkofest po Táčkocupe zahájila skupina Dríst z Ilavy a postupne sa vystriedali kapely Zoči Voči, King Shaolin aj domáca cimbalová ľudová hudba FidliCanti. Večer zakončila kapela Bijouterrier svojim energickým vystúpením.

Táčkocup&fest 2019
30
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM