Správy Samospráva

Hudba na letných terasách? Trnavčania sú proti, kritizujú nejasný zámer radnice

Štvrtok (10. 10.) je posledný deň, keď môžu Trnavčania pripomienkovať zmenu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb.

Ilustračný obrázok k článku Hudba na letných terasách? Trnavčania sú proti, kritizujú nejasný zámer radnice
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Jedinou navrhovanou zmenou je povolenie hudobnej produkcie na letných terasách do 22., resp. 23. hodiny. Informuje o tom mesto na svojom webe.

Návrh vyvolal široký nesúhlas obyvateľov. V Trnave platí zákaz používania reprodukovanej hudobnej produkcie na exteriérových sedeniach už niekoľko rokov.

Historické centrum mesta je tak oprostené od rušivých vplyvov a Trnavčania sa s opatrením stotožnili. Teraz prichádza radnica s tým, aby na terasách mohla počas dňa až do večerných hodín znieť takáto hudba, pričom návrh nedáva žiadne limity na hlasitosť.

Dôvodí, že „z aplikačnej praxe vyplynula potreba definovania času zákazu používania verejnej produkcie hudby v priestoroch exteriérových sedení, keďže uvedené v doterajšom znení VZN absentuje“.

Obyvatelia Trnavy sa k úmyslu vyjadrujú na viacerých webových portáloch, na www.odkazprestarostu.sk Trnavčan Juraj konštatuje, že „tam, kde bolo doteraz zakázané robiť hluk reprodukovanou hudbou, tak tento hluk chce mesto povoliť a zvýšiť celkovú úroveň hluku pre obyvateľov."

„Môj odkaz pre starostu (primátora) je teda taký, že žiadam zverejniť motiváciu, prečo k takejto úprave VZN prichádza. Žiadam tiež o zverejnenie žiadosti obyvateľa centra, ktorý žiadal o zvýšenie úrovne hluku. Pokiaľ taká žiadosť neexistuje, tak prosím o zverejnenie prvotnej príčiny zmeny VZN a komu vôbec napadla takáto úprava VZN,“ napísal.

Zmenu VZN by mali poslanci prerokovať na svojej októbrovej schôdzi, pripomienky môžu občania zasielať na info@trnava.sk alebo ústne do zápisnice na mestskom úrade.

Môžu navrhnúť nový text alebo odporučiť úpravu textu, a to doplnenie, zmenu, vypustenie alebo spresnenie pôvodného textu. Z pripomienky musí byť zrejmé, kto ju predkladá.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Neušlo vám? V Ružindole lietali čarodejnice. Úspešné podujatie Ružindolská bosorka má za sebou šiesty ročník. Pozrite si ho vo fotogalérii.

Ružindolská bosorka 2019
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM