BTW Správy

Ihrisko v areáli školy na Ulici Andreja Kubinu dostalo nový umelý trávnik, GALÉRIA

Verejnosť si bude môcť zašportovať na novom umelom trávniku na ihrisku školy až po skončení krízových opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Ihrisko v areáli školy na Ulici Andreja Kubinu dostalo nový umelý trávnik, GALÉRIA
5
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Multifunkčné ihrisko v areáli školy na Ulici Andreja Kubinu dostalo nový umelý trávnik. O novinke informuje mesto Trnava na svojej webovej stránke.

Základná škola s materskou školou na A. Kubinu má vďaka umelému trávniku modernejší a bezpečnejší priestor na vlastné športové aktivity. Využívať ho však bude môcť aj mesto na organizovanie vlastných akcií, rovnako bude ihrisko mimo vyučovacích hodín prístupné aj pre verejnosť.

„Samospráva chce aj týmto projektom prispieť k budovaniu pozitívneho vzťahu detí a mládeže k športu a zmysluplnému tráveniu voľného času. Nový trávnik zároveň rozšíril možnosti školy, ktorá dlhodobo ponúka najvhodnejšie podmienky pre deti so zdravotným znevýhodnením,“ informuje mesto.

Položiť umelý trávnik na ihrisku s rozmermi 33 × 18 metrov trvalo necelý týždeň. Upravený bol aj podklad, obnovili sa čiary podľa pôvodných línií a pribudli nové sieťky do bránok.

„Projekt sa zrealizoval s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky v rámci programu Podpora rozvoja športu na rok 2019. Mesto Trnava dostalo dotáciu vo výške 10 000 eur z celkovej sumy nákladov 14 758,68 eur,“ odhaľuje mesto náklady na tento projekt.

V súčasnosti však ihrisko nie je využívané v súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu koronavírusu. Kedy sa na novom povrchu odohrá prvý zápas, s istotou dnes nevie povedať nikto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM