Dominika Handzušová Kultúra

Jana Andevská predstaví svoj prvý album: Pozrite si videoklip Bright Avenues

Trnavčanka s macedónskymi koreňmi predstaví v Divadle Jána Palárika svoj prvý autorský album. Odprezentuje aj hudobný klip, ktorý si môžete vychutnať už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Jana Andevská predstaví svoj prvý album: Pozrite si videoklip Bright Avenues
Zdroj: YouTube.com

Skladateľka, hudobníčka a speváčka Jana Andevská má za sebou zaujímavú hudobnú minulosť. S americkou kapelou Thievery Corporation spolupracovala na albume Radio Retaliation, ktorý bol následne nominovaný na Grammy. V piatok 24. októbra v Divadle Jána Palárika v rodnej Trnave uvedie na hudobný trh svoj autorský album s názvom Bright Avenues. Koncert sa začína o 19:00 hod., lístky v cene 3 € si môžete zakúpiť na mieste alebo rezervovať na webe Divadla Jána Palárika.

Nové začiatky

Už samotný názov albumu Bright Avenues napovedá akúsi spojitosť s Novým svetom. Celý materiál vznikal prirodzene a bol nahratý v New Yorku v jej East Village apartmáne na Manhattane s pomocou priateľov a hudobníkov ako Barry Reynolds – skladateľ/gitarista (Grace Jones, Marianne Faithfull) a Mauro Refosco – bicie/perkusie (Red Hot Chilli Peppers, Atoms For Piece).

Produkovala sama

Po návrate na Slovensko pokračovala v začatej práci. Chcela dokončiť svoj rozpracovaný materiál formou kompletného CD a uzavrieť tak jednu hudobnú aj osobnú kapitolu. „Nepodarilo sa mi nájsť producenta podľa mojich predstáv, tak som sa rozhodla, že to skúsim spraviť sama. Doma a v štúdiu Rádia Bunker v Trnave s pomocou Mária Gajarského – gitarista/skladateľ (Hash), som spestrila niektoré skladby klavírom, akustickou gitarou, vokálmi a husľami,“ opísala zrod nového diela. Produkcia aj aranžmány tak boli vo finále pod kompletnou taktovkou samotnej autorky. Finálny mix a mastering CD robila v štúdiu J spolu s Milanom Tokolym v Trnave.

Výsledný efekt je príjemne vyzretá intímna výpoveď skladateľky nasiaknutá atmosférami a náladami ktorými prechádzala, skombinovaná s prvkami vážnej hudby, ktorú opisuje ako “krásnu krabičku pravidiel a perfekcionizmu” spojenú so “slobodou” jej vlastných kompozícií.

Predstaví aj klip

„Samotnému CD predchádza hudobný klip s rovnomenným názvom Bright Avenues, ktorý sa natáčal v Bratislave, v Maďarsku a pri rakúskom jazere Neusiedler. Stojí za ním malý štáb v zložení: Miro Málek, Lucia Siposová, Simona Weisslechner a Lubo Málek,“ informovala ďalej Andevská. „Chceli sme natočiť príjemný klip, ktorý bude hlavne v súlade s piesňou a s mojou osobnosťou. Symbolizuje nové začiatky.“
Klip si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Jana Andevská: Bright Avenues
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM