Dominika Handzušová Kultúra

Jarná Improliga: Zapojte sa do zábavnej súťaže aj vy!

Do Trnavy sa pomaly vplížila jar a s ňou prichádza jarná edícia Improligy. Zapojiť sa môžete aj vy, registrácia súťažiacich prebieha pred začiatkom programu.

Ilustračný obrázok k článku Jarná Improliga: Zapojte sa do zábavnej súťaže aj vy!
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž v divadelnej improvizácii pre účinkujúcich a výborná zábava pre divákov. To je Improliga, ktorá sa v Trnave koná už od roku 2008, vždy na jar a na jeseň. Inak tomu nebude ani v tomto roku. Po prvýkrát sa tak stane už túto stredu 11. marca od 19:30 hod. v kine Hviezda. Vstupné je 2 €.

Zapojiť sa môžete aj nesúťažne

Zapojiť sa môže naozaj každý. Stačí nabrať trošku odvahy. Súťažiť môžu jednotlivci aj viacčlenné tímy. „Pravidla sú pritom veľmi jednoduché. Vytiahnete si tému, máte tri minúty na premyslenie a potom rovnaký čas na hranie. Výkony súťažiacich hodnotí porota zložená zo samotných divákov,“ informoval Michal Klembara z OZ Publikum.sk. Registrácia pre tímy prebieha polhodinu pred samotným začiatkom programu.

Zapojiť sa však môžete aj iným spôsobom. Organizátori dávajú divákom šancu priniesť vlastné rekvizity. Ak máte doma rôzne staré a nepotrebné predmety, ktoré by podľa vás mohli slúžiť ako rekvizity v jednotlivých scénkach, doneste ich so sebou do kina.

Ostrieľané tímy i nováčikovia

„Za tie roky sa z našich skalných účinkujúcich vo veku študentov stali účinkujúci – pracujúci,“ povedal Klembara.

Niekoľkí „Improligisti“ sa komike začínajú venovať aj profesionálne. „Ide najmä o zoskupenie Kapor na scéne okolo Michaely Závodnej a potom o jednotlivcov ako Miro Ardon či Michal Vitek,“ uviedol Klembara.

V rámci Slovenska patria medzi odchovancov improlíg napríklad ľudia okolo televíznej šou Partička, či známe 3T (Tri tvorivé tvory).

Máte chuť skôr na výstavu? V Synagóge prebieha výstava Múry rozdeľujú – Mosty spájajú a vo štvrtok štartuje vernisážou výstava BAndy – Naporcovaní v Kopplovej vile.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM