han Iné športy

Je to odklepnuté: V Trnave dostala zelenú hokejová akadémia! KDE bude stáť?

Mesto Trnava dalo súhlas na spracovanie zmeny územného plánu, aby mohlo na sídlisku Prednádražie na pozemkoch dvoch susediacich stredných škôl vzniknúť športové centrum.

Ilustračný obrázok k článku Je to odklepnuté: V Trnave dostala zelenú hokejová akadémia! KDE bude stáť?
Zdroj: www.pixabay.com

Odsúhlasili to poslanci na utorkovom (27.4.) online rokovaní na žiadosť Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Koľko bude stáť?

Memorandum o spolupráci pri vzniku hokejovej stredoškolskej akadémie podpísali v júni minulého roka predseda TTSK Jozef Viskupič a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

TTSK ako vlastník plánuje na pozemkoch Strednej priemyselnej školy stavebnej Dušana Samuela Jurkoviča a Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Lomonosovovej ulici výstavbu akadémie, kde okrem ľadovej plochy bude postavená aj viacúčelová športová hala a zázemie

Cieľom je mať v Trnave stredoškolský športový areál, ktorý bude pripravovať nielen hokejistov, ale bude slúžiť pre vzdelávanie a výchovu aj ďalších kolektívnych či individuálnych športovcov.

Viskupič pri podpise memoranda uviedol, že celkové náklady odhadujú na päť miliónov eur. Z toho dva milióny by mali plynúť z podpory vlády, ktorá pre vznik stredoškolských hokejových akadémií na území siedmich samosprávnych krajov vyčlenila spolu 14 miliónov eur.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Niečo viac z tém, ktoré hýbu Slovenskom

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM