Kultúra Rôzne

Jesenná Zóna bez peňazí sa blíži: Presunie sa na gymnázium

Jesenná Zóna bez peňazí v Trnave sa presunie na nové gymnázium na sídlisku Na hlinách.

Ilustračný obrázok k článku Jesenná Zóna bez peňazí sa blíži: Presunie sa na gymnázium
Foto: Dnes24.sk

Uskutoční sa v sobotu 27. októbra a pozýva mladé rodiny s deťmi, seniorov, študentov a všetkých, ktorí cítia potrebu doplniť si domácnosť o nové kusy odevov, obuvi, hračiek či kuchynských potrieb. Otvorená bude od 9. do 12. hodiny.

„Pre tých, ktorí chcú veci do zóny darovať, budeme mať otvorené deň vopred, v piatok 26. októbra. Od 16. do 19. hodiny môžu do školy doniesť veci, ktoré sú čisté, moderné a funkčné, ale doma ich už nepotrebujú,“ povedala za organizátorov Andrea Bánová. Záujem je aj o školské potreby, knihy, elektroniku či iné predmety. Organizátori si vyhradzujú právo neprebrať veci nemoderné, zašpinené či poškodené, ktoré patria na zberný dvor.

Areál gymnázia sa nachádza na sídlisku Na hlinách, možné je pricestovať aj autobusom a vystúpiť buď na Špačinskej ceste, alebo pri obchodnom dome.

Na vstup do zóny nie je potrebná vstupenka ani sa nikde prihlasovať, stačí prísť. „A ešte predtým informovať a pozvať svoju rodinu a známych na jesennú Zónu bez peňazí,“ dodala Bánová.

V zóne sa môžu záujemcovia zdržať akokoľvek dlho a prezrieť si veci, ktoré budú v ponuke. „Naši dobrovoľníci v zelených tričkách s logom návštevníkom poradia a pomôžu. Zóna bez peňazí sa prvýkrát uskutoční pod záštitou Rady školy Gymnázia Jána Hollého. Pomocnú ruku podajú študenti, pedagógovia, dobrovoľníci a dobrí ľudia, ktorým pomáhať iným nie je cudzie,“ uviedla Bánová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM