Júlia Vargová Rôzne

K splavu sa dostaneme po novej ceste: Asfaltka je hotová, FOTO

Známa cesta z betónových panelov, na ktorú si zanadával nejeden vodič, cyklista, korčuliar či mamička s kočíkom je minulosťou. Dostala nový povrch.

Ilustračný obrázok k článku K splavu sa dostaneme po novej ceste: Asfaltka je hotová, FOTO
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

„Panelovka“ vedúca k splavu v Kamennom mlyne sa behom pár dní stala minulosťou. Obnova povrchu cesty sa naplno začala tretí augustový týždeň a hotová bola už ten nasledovný.

Starý povrch cesty, betónové panely, nahradil nový. Ten je podľa informácií z radnice z dvoch vrstiev asfaltobetónu, čo uľahčí prístup na splav korčuliarom, cyklistom i mamičkám s kočíkmi.

Zároveň je to však dobrou správou pre návštevníkov, ktorí na splav chodia autom. K podvozkom vozidiel bude nový povrch iste šetrnejší. Z motoristov, ktorí chodia ku splavu, však miestni nie sú nadšení.

Obnovením povrchu cesty chcela mestská samospráva nadviazať na minuloročnú obnovu trojkilometrovej komunikácie od Prednádražia do Kamenného mlyna.

Podľa trnavskej radnice by tak malo ísť o predĺženie tohto približne osemsto metrov dlhého úseku. „Cieľom je spríjemniť Trnavčanom celú trasu až k splavu a prispôsobiť ju aj pre mamičky s kočíkmi, korčuliarov a bicyklistov,“ konkretizuje Ursínyová.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

K splavu sa dostaneme po novej ceste
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM