Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Kam cez týždeň? Podujatia, ktoré sa oplatí navštíviť

Týždeň je v plnom prúde a v Trnave je toho na programe veľa. Prinášame zopár tipov na akcie. Je si z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez týždeň? Podujatia, ktoré sa oplatí navštíviť
Zdroj: Dnes24.sk

Hmyz v meste, vitaj!

V utorok, 5.marca o 18:00, v Malom Berlíne

Na prvý pohľad ide o paradox, no pre hmyz je mestské prostredie omnoho vľúdnejšie ako okolitá krajina. Hmyz má potrebuje vhodné miesta na zahniezdenie, prezimovanie a zakuklenie. My, ako ľudstvo, zase potrebujeme hmyz. Mestá majú v tomto smere obrovský potenciál, no ich trávniky sú však často iba sterilné zelené koberce. Čo môžeme urobiť aj my, ako aktívni jednotlivci, sa dozvieme už v utorok na tomto podujatí.

PechaKucha Night vol. 29

V stredu, 6. marca o 19:30, v Kopplovej vile Galérie Jána Koniarka

Podujatie PechaKucha už dvadsiaty deviaty krát predstaví večer plný vizuálneho umenia a dizajnu. Myšlienkou podujatia je priniesť divákom produktívne, zaujímavé, prekvapivé myšlienky prostredníctvom projekcií obrázkov. Rozhodne sa bude na čo pozerať. Vstupné je 3€.

HOSTIA:

Andrej Haršány – socha, video, maľba

Kristína Mesároš – maľba

Lea Lovíšková – fotografia

Jana Farmanová – maľba

Viktória Komárňanská – MARNA – odevný dizajn

Filip Horník – ilustrácia

Dana Tomečková – šperk, inštalácia

Martin Kolčák – ilustrácia

Kriss Saganová – animácia

Peter Lančarič – fotografia

Ako na lokálny online marketing?

V stredu, 6.marca o 17:00, v Malom Berlíne

Na prednáške pre firmy s lokálnym pôsobením, obchody, reštaurácie, kaviarne či bary alebo kaderníctva sa dozviete praktické tipy pre marketing s využitím SEO, online reklám v Google, komunikácie na Facebooku či Instagrame.

Kino Crème de la Crème: Verní neverní

Vo štvrtok, 7.marca o 18:00, v Malom Berlíne

Týždeň francúzskeho filmu predstaví romantickú drámu s Laetitiou Casta. Abel a Marianne sa rozišli pred desiatimi rokmi. Keď sa znova stretnú, Abel sa rozhodne získať Marianne späť. Veci sa však zmenili. Marianne má syna Josepha, jeho teta, mladá Éve, vyrástla a majú tajomstvá, ktoré postupne odhaľujú.

Film z roku 2018 trvá 75 minút a premietaný bude s českými titulkami. Vstupné je 3€.

Právna klinika

Vo štvrtok, 7.marca, od 15:00 do 18:00

Každý štvrtok od 21. februára do 9. mája majú Trnavčania od 15:00 do 18:00 možnosť navštíviť priestory Právnej klinky na Trhovej 2 (budova bývalého Tatraskla). Projekt Právnej kliniky je spoločným projektom mesta Trnava a Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave, ktorého cieľom je pomôcť s riešením právnych problémov obyvateľom Trnavy. Klinika nenahrádza činnosť advokátov či notárov. Ide o poskytnutie bezplatných právnych informácií.

Koncert Fragile

Vo štvrtok, 7.marca o 20:00, v kine Hviezda

Obľúbená vokálna a capella skupina zavíta do Trnavy. Vo štvrtok si priaznivci živej hudby budú môcť vychutnať koncert skupiny zloženej z populárnych osobností. Známe tváre z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV šou odštartujú program o ôsmej večer v kine Hviezda.

Desmod a Cigánski Diabli

Vo štvrtok, 7.marca o 19:00, v Dome kultúry Trnava

V rámci exkluzívnej tour po Slovensku sa predstaví skupina Desmod a Cigánski diabli na jednom pódiu. Toto výnimočné spojenie dvoch hudobných žánrov zaručuje nevšedný a jedinečný hudobný zážitok. V hitoch Desmodu zaznievajú úžasné sóla Ernesta Šarkózi, či husľové a klarinetové sóla Cigánskych Diablov. Kombináciu rocku a dynamickej gypsy music si môžete vypočuť už tento štvrtok.

David Koller Acoustic

Vo štvrtok, 7.marca o 20:00, Hotel Holiday Inn Trnava

David Koller s kapelou zavíta aj do Trnavy s repertoárom svojich najväčších hitov v akustických aranžmá. Nenechajte si ujsť skladby Chci zas v tobě spát, Amerika, Gypsy love, Recidiva a mnohé ďalšie, v intímnej atmosfére. Spoznáte tak Davida Kollera s jeho skvelou kapelou v netradičnej polohe.

Winter Jazz Fest

V piatok, 8. marca o 19:00, v Malom Berlíne

Po štvrtý raz festival, po druhý raz v Kultúrnom centre Malý Berlín a po prvý krát dvojnásobná nádielka kvalitnej muziky. Prvý večer odštartoval pred mesiacom, 8.februára. Druhý večer nabitý fantastickou atmosférou plnou špičkových hudobných výkonov s medzinárodnou účasťou prichádza už tento piatok. Vstupenky sú v predaji cez Ticketportal.

PROGRAM:

Miloš Biháry Jazz Funk Brothers Orchestra (SK)

Marko Churnchetz Trio ft. JoeSanders & KwekuSumbry, špeciálny hosť Jonathan Hoard (SLO/USA)

Reggae Corner – Ichiman Tribute & B-day Bash

V piatok, 8.marca o 21:00, na Zelenom kríčku

Ichiman a.k.a. Lenin Krevic by v tomto obodobí oslavoval svoje narodeniny a preto nadšenci reggae oslávia jeho deň veľkou žúrkou. Večer plný reggae rytmov na jeho počesť si môžete vychutnať už tento piatok na Zelenom Kríčku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM