Monika Hanigovská Rôzne

Kam cez víkend? Niekoľko tipov ako stráviť voľné dni v Trnave a okolí

Víkend je tu a s ním aj niekoľko lákavých akcií v Trnave a v okolí. Na svoje si prídu milovníci lampiónov aj kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Niekoľko tipov ako stráviť voľné dni v Trnave a okolí
Zdroj: TASR

Lampiónový sprievod

10. novembra, od 17.00 hod. pred DK Pác

Užite si lampiónový sprievod, ktorý sa bude niesť tamojším okolím. Vítané sú deti ale aj dospelí.

Blues Moods 2018 – Trnavský hudobný festival

11. novembra, o 19.00 hod., v Malom Berlíne, Veľká sála

V Trnave sa uskutoční hudobný festival. Ako informujú organizátori podujatia, jedinečný hudobný festival Blues Moods ponúkne vysoko kvalitný program plný skvelého interpretačného umenia, ale aj osviežujúcej pódiovej zábavy.

Extraliga ženy

10. novembra, Mestská športová hala, Trnava

Milovníci športu si tiež prídu na svoje. V mestskej športovej hale sa odohrá zápas Strabag VC Bratislava vs. HIT UCM Trnava.

Koncert Speváckeho zboru Gaudeamus

11. novembra, od 16.00 hod., kostol sv. Jakuba, Františkánska 1, Trnava

Spevácky zbor Gaudeamus Brno patrí k popredným amatérskym zborovým telesám v Českej republike. Členmi zboru sú prevážne absolventi brnenských vysokých škôl. Zbor účinkuje na koncertoch doma i v zahraničí a privíta návštevníkov aj v Malom Ríme. Vstupné dobrovoľné.

Ženské oddelenie

11. novembra, od 15.00 hod., Dom kultúry Cífer, Nám. A. Hlinku 31, Cífer

Vrútocké ochotnícke divadlo DOSKA pozýva na predstavenie Stanislava Štepku Ženské oddelenie. Ako informujú organizátori, deti do 15 rokov majú vstup zadarmo, vstupenky sa dajú kúpiť na mieste pred predstavením.

Ten, kto ťa miloval

11. novembra, o 19.30 hod., Kino Hviezda, Trnava

Komediálne ladený príbeh Ten, kto ťa miloval je zasadený do prostredia predvianočného zhonu známeho kúpeľného mesta. Hlavným rozprávačom príbehu by mal byť po správnosti kpt. Kalina – nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a báječný syn svojej matky v jednej osobe, keby však iróniou osudu hneď na začiatku deja neumrel pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík.

Rodinný parlament

11. novembra, o 19.00 hod., DJP v Trnave

Počas soboty si môžete skočiť aj do divadla. Čo sa stane ak aplikujeme princípy parlamentnej demokracie na bežnú rodinu? Ak bude mať táto rodina prísne pravidlá, regulovanú ekonomiku a pravidelne voleného prezidenta? A čo sa stane, ak sa niektorí z rodinných príslušníkov dozvedia, že nie každá rodina žije takýmto spôsobom a že sú možné aj iné formy fungovania? Ako sa udržať pri moci, a pritom upokojiť opozíciu? Za akých okolností je možná zmena? Dajú sa voľby vyhrať len volebným programom? Môže rodina fungovať ako štát? Je demokracia najlepší možný systém alebo len ten najmenej zlý? Aj o tom sa dozviete v divadelnom predstavení Rodinný parlament.

Divadlo SpozaVoza: TESLA A PRIATELIA

11. novembra, o 16.00 hod., v Malom Berlíne

Činoherno-bábková inscenácia podáva vtipným aj edukačným spôsobom znalostí o fyzike, tvorbe elektrickej energie a o živote slávneho vynálezcu, fyzika a hlavne človeka Nikola Teslu. V predstavení sa detský divák zoznámi okrem iného aj so známymi osobnosťami ako Thomas Alva Edison, Mark Twain a pod.

Grinch

11. novembra, o 13.30 hod., Kino Hviezda, Trnava

Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A vo filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, sa o to dokonca aj pokúsi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM