Rôzne

Pre návštevníkov prístupné i po lete: Kúpalisko v Kamennom mlyne otvára svoje brány

Kúpalisko v Kamennom mlyne sa opäť otvára verejnosti. Návštevníci si ho vychutnajú každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Pre návštevníkov prístupné i po lete: Kúpalisko v Kamennom mlyne otvára svoje brány
Zdroj: TASR

Prírodné kúpalisko v Kamennom mlyne v Trnave otvoria v sobotu 10. novembra. Správa kultúrnych a športových zariadení mesta oznámila, že pre záujem verejnosti obľúbený oddychový areál v rekreačnej zóne mesta bude opäť sprístupnený, a to aj mimo leta, denne od 8. do 16. hodiny.

Správa tak rozhodla aj na základe občianskych podnetov na stránke odkazprestaros­tu.sk. Trnavčania sa sťažovali, že keď kúpalisko nebývalo na jeseň a zimu zatvorené, ľudia si mohli posedieť na lavičkách.

Po posledných úpravách tam pribudlo aj detské ihrisko, ktoré malo zostať po lete „za plotom“ deťom a rodičom nedostupné. Teraz ho bude možné opäť navštevovať.

Dobrá odozva na Trnavský piknik

Mesto len pred pár týždňami dokázalo na „kamenáč“ prilákať Trnavčanov na októbrový Trnavský piknik, na ktorý s dekami prišli tisícky obyvateľov užiť si netradične teplú jeseň. Počas podujatia sa konal kultúrny program, podávali sa miestne špeciality, nechýbala súťaž o najlepší koláč a ďalšie aktivity.

Kúpalisko v Kamennom mlyne má po viac ako dvoch desaťročiach od tohto roku opätovne v správe mesto Trnava, keď ukončilo pre nespokojnosť nájom súkromnému podnikateľovi. Do areálu investuje prostriedky, k tejto sezóne sa napríklad robil nový náter dna bazéna, pribudli služby a voľnočasové priestory.

Trnavské prírodné kúpalisko v Kamennom mlyne bolo postavené v 70. rokoch a má jeden z najväčších bazénov na Slovensku s viac ako 6277 m2 vodnej plochy. Jeho kapacita je 2200 osôb.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM