Monika Hanigovská Kultúra Rôzne

Kam počas tohto týždňa? Pri rozhodovaní môžu pomôcť aj naše tipy

Chcete si niekam zájsť a neviete kam? Pozrite sa na zaujímavé akcie, ktoré odštartujú v Trnave ale aj v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kam počas tohto týždňa? Pri rozhodovaní môžu pomôcť aj naše tipy
Zdroj: TASR

Kontrabas

21. marca o 19.00 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

Rozprávanie zakomplexovaného, bezvýznamného umelca, ktorého nikto nepozná, hoci hrá na najväčšom a pritom v orchestri najnenápadnejšom hudobnom nástroji vrcholí túžbou po veľkom čine, ktorým by sa preslávil a získal by ženu – Femme fatale, speváčku o ktorej už roky sníva. Aj o tom bude divadelné predstavenie v DJP v Trnave.

Kat a jeho remeslo v dejinách

22. marca od 18.30 do 20.30 hod., pred mestskou radnicou, Malý Berlín, Trnava

Nenechajte si ujsť zaujímavú prednášku, ktorú odprezentuje jedna z najvýznamnejších etnologičiek na Slovensku Katarína Nádaská. Zhliadnúť budete môcť aj priestor katovho domčeka, kde návštevníkov prevedie Slavomír Dzvoník. Dozviete sa napríklad o hrdelnom práve, živote, postavení kata a jeho rodiny, či o tajnom živote každého kata.

Trnavský objektív 2018

22. marca o 17.00 hod., Západoslovenské múzeum, Múzejné námestie Trnava

Milujete fotky? Ak ste odpovedali „áno“, mali by ste sa poponáhľať na výstavu s názvom Trnavský objektív 2018. Vychutnajte si už v poradí 48. ročník tamojšieho podujatia neprofesionálnych fotografov okresov Trnava, Piešťany a Hlohovec.

Na kvetnú nedzelu

25. marca na Hlavnej ulici, Trnava

Poteší oči, uši aj šikovné tvorivé ruky. Veľká noc v Trnave prinesie už o pár dní množstvo zaujímavého programu. Na svoje si prídu milovníci tradícii, krásnych krojov ale aj šikovných rúk. Tešiť sa môžete na zdobenie korza trnavskými folklórnymi súbormi, kreatívne dielne a oveľa viac.

Malý Dobrofest

23. marca od 19.00 hod., Malý Berlín, Kultúrne centrum v Trnave, Štefánikova

V piatok si môžete skončiť aj na koncert. V Malom Berlíne sa predstaví podujatie s názvom Malý Dobrofest, ktorý sa spája s hudobnými menami ako Willie Jones Band feat. Milan Benkovič (USA/SK), Henrich Novák a Peter Luha, Ľuboš Beňa & Bonzo Radványi.

Orešanská koštofka – Ochutnávka vín Horné Orešany 2018

24. marca od 14.00 do 22.00 hod., KD Horné Orešany

Ak radi koštujete dobré vínko, nenechajte si ujsť tradičnú ochutnávku vín v Horných Orešanoch. 29. ročník prinesie bohatý výber „koštovky“.

Králik Peter

25. marca o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Do Trnavy prišla rodinná komédia podľa svetoznámych príbehov Beatrix Potterovej. Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM