Dominika Handzušová Hokej

Kapitán Gladiátorov Pavol Poláček: Motivácia nám nechýba, je obrovská

Trnava bude najbližšie dva dni žiť hokejom. Pred odvetnými zápasmi sme sa porozprávali s obrancom Poláčkom a trénerom tímu Ševčíkom.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán Gladiátorov Pavol Poláček: Motivácia nám nechýba, je obrovská
Foto: Dominika Handzušová

Séria je po dvoch úvodných zápasoch v Detve vyrovnaná. Hrá sa na tri víťazné zápasy. Štvrťfinále sa tak môže skončiť už v stredu v Trnave. Podľa kapitána tímu Poláčka sa už Gladiátori do Detvy vracať nechcú.

Taktiku splnili len v prvom zápase

„V prvom zápase sme v podstate od prvej sekundy plnili všetky taktické pokyny trénera. Podarilo sa nám dať prvý gól, čo je v týchto play-off zápasoch veľmi dôležité,“ hovorí o prvom, víťaznom zápase, kapitán Gladiátorov Pavol Poláček.

„V druhej tretine nás Detva zatlačila a paradoxne v jej najväčšom tlaku sme odskočili na 0:2. Tretiu tretinu sme začali rýchlym gólom a po ňom sa už iba dohrávalo.“

Druhý zápas už bol odlišný. Podľa Poláčka ho ovplyvnila situácia zo záveru prvej tretiny, keď v oslabení Gladiátori dostali gól šesť sekúnd pred koncom tretiny. Z domácich opadol tlak a v druhej tretine strelili štyri góly. „Musím ale podotknúť, že sme celkom neplnili pokyny trénera a zďaleka to nebol výkon ako v prvom zápase,“ opísal kapitán, ktorého pre košík neznalí často považujú za šikovného dorastenca.

Motivácia je obrovská

Podľa Poláčka však z prehry nerobí jeho tím vedu. Chce postúpiť a tomu podriaďuje svoju prípravu i taktiku na domáce zápasy. „Motivácia nám nechýba, je obrovská. My si nepotrebujeme nič dokazovať a do Detvy sa už túto sezónu nechceme vrátiť. Túžime opäť po roku urobiť úspech a potešiť sa so zaplnenými tribúnami,“ želá si kapitán trnavských hokejistov.

Férové prostredie

Ani počas štvrťfinále sa kultúra prostredia v Detve nezmenila. Hráčov na striedačke opľúvali, častovali hanlivými vulgarizmami či olievali pivom. Útokom sa nevyhli ani oficiálni zástupcovia klubu, ktorí už situáciu riešia na najvyšších miestach. Zatiaľ sa k nej preto nebudú vyjadrovať. „Atmosféra a prostredie v Detve je špecifické. Zo zápasov sme museli mať policajnú eskortu, tak nech si každí urobí obraz sám,“ opísal v skratke Poláček situáciu pod Poľanou. Podľa trénera Mateja Ševčíka, ktorý je zároveň generálnym manažérom klubu, sa nik z HK Trnava nestotožňuje s atmosférou a prostredím, ktoré mali možnosť zažiť počas zápasov v Detve. Situácia v klube je pokojná a verí, že taká aj ostane.

„Touto cestou by sme radi pozvali všetkých fanúšikov hokeja na zápasy play-off a vyzvali ich, aby vytvorili férové prostredie bez vulgarizmov a verbálnych útokov voči všetkým aktérom. Všetci sa tešíme na ďalšie zápasy s našim súperom a želáme si, aby sa spomínalo na tento duel predovšetkým po športovej stránke,“ pozýva fanúšikov na zápas Ševčík.

Pripravená súťaž, Spartakovci zdarma

Pre fanúšikov je už tradične pripravené spestrenie prestávok. Traja vylosovaní diváci si budú môcť zasúťažiť v streľbe na bránu. Naprázdno určite neodídu, pripravené sú rôzne vecné ceny, hlavnou výhrou je televízor.

Tretie stretnutie štvrťfinále sa odohrá v utorok 10. februára, štvrté následne v stredu 11. Zápasy začínajú tradične o 17:00, cena vstupného sa nezmenila a na play-off platia aj permanentky. Hokejový klub vyšiel v ústrety futbalovým fanúšikom, aj ich permanentkári budú mať na zimák vstup zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM