han Správy

Kedy otvára brány Univerzita tretieho veku v Trnave?

Nový ročník Univerzity tretieho veku (UTV) plánuje Trnavská univerzita (TU) otvoriť, výučba by sa mala začať koncom septembra.

Ilustračný obrázok k článku Kedy otvára brány Univerzita tretieho veku v Trnave?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Rozhodla sa tak pre záujem a žiadosti uchádzačov o štúdium, podľa prorektorky pre vzdelávanie Zuzany Nevolnej vyučovať sa bude zatiaľ klasickou formou, v súlade s protiepidemickými opatreniami stanovenými ministerstvom školstva pre vysoké školy.

Koľko je prihlášok?

Ako prvé otvoria akademický rok počítačové a jazykové programy. „Do prvého ročníka máme okolo 170 prihlášok, je to o niečo menej, ako zvykne bývať v iných rokoch, odrazila sa v tom aktuálna situácia,“ uviedla pre TASR referentka pre UTV Centra ďalšieho vzdelávania TU Anna Skupinová.

Čo sa budú učiť?

Prihlášky bolo možné na UTV podávať do konca augusta. Skupinová predpokladá, že by v akademickom roku 2020/2021 mohlo vrátane druhých a tretích ročníkov navštevovať UTV TU okolo 350 frekventantov. UTV otvára štúdium anglického, nemeckého, francúzskeho jazyka, prácu s počítačom na rôznych úrovniach, etiku, právo, psychológiu, dobrovoľníctvo v komunite, archeológiu, dejiny a umenie v Trnave a ďalšie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM