Júlia Vargová Kultúra

Kino pod hviezdami opäť v Trnave: Prinesie to najlepšie z dokumentárnej tvorby

Tie najlepšie slovenské a české dokumentárne filmy prinesie Kino pod hviezdami do Malého Ríma, konkrétne do malebných priestorov Parčíka Bela IV., už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Kino pod hviezdami opäť v Trnave: Prinesie to najlepšie z dokumentárnej tvorby
21
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava má za sebou tri úspešné ročníky Kina pod hviezdami. Program tento rok Trnavčanov poteší tým najlepším zo slovenskej a českej dokumentárnej tvorby. Dva filmy si diváci budú môcť pozrieť v priestoroch jedného z najkrajších miest Trnavy, v Parčíku Bela IV. Ako informovala radnica na svojom webe, okrem samotných premietaní je pre návštevníkov pripravená aj diskusia so zaujímavými hosťami. Vstup na podujatie je voľný.

Program Kina pod hviezdami 2019:

TIEŇ JAGUÁRA

Nedeľa, 4. august o 21:00, Parčík Bela IV.

Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazonských riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie.

Slovensko, 2018, 67 min, Réžia: Pavol Barabáš

DISKUSIA: Vysokohorský paragliding s Pavlom Šeligom

PSI PÁNA ALEBO ZJEDZ TEN FILM

Sobota, 10. august o 21:00, Parčík Bela IV.

Kto sú dominikáni a čo tu v 21. storočí vôbec robia? Ich hlavným poslaním je hlásať kresťanskú vieru a byť s človekom dnešnej doby. Ale zaujíma ho to ešte? Dokument sa okrem iného zameriava na tri témy, na ktorých stojí kresťanstvo a ktoré samé osebe vyvolávajú otázky a kontroverzie – sú to krst, eucharistia a spoveď. Je krst iba pekný obrad, alebo niečo viac? Sú kresťania skutočne presvedčení, že sa oblátka mení na telo Kristovo? Nie je prežitkom, chodiť sa k niekomu spovedať a hovoriť o sebe tie najhoršie veci? Aj na tieto otázky hľadá dokumentárny film odpovede.

ČR, 2017, 70 min, Réžia a scenár: Jonáš Vacek

DISKUSIA: Misijná činnosť v Bolívii s františkánom bratom Lorenzom Brat Vavrinec Juraj Vadkerti ofm: “Aj v časoch aj v nečasoch“

Foto: ilustračné

Pozrite si prekrásne priestory Parčíka Bela IV. na fotografiách v galérii.

FOTOGALÉRIA: Zoznámte sa s novou relaxačnou zónou nášho mesta
21
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM