Tlačové správy

Kníhkupci z Trnavy: Nezmeškajte týchto 7 noviniek

Jeseň sa priam ponúka na čítanie – či už v podobe babieho leta, keď si môžete nerušene listovať v dobrej knihe na lavičke v parku, alebo počas upršaných večerov zababušení pod dekou. Navyše, práve v tomto období vychádzajú novinky, na ktoré sa čakalo celé leto. Na niektoré aj celý rok...

Ilustračný obrázok k článku Kníhkupci z Trnavy: Nezmeškajte týchto 7 noviniek
Zdroj: Martinus.sk

Prinášame vám niekoľko z nich. Inšpirujte sa výberom od kníhkupcov z novootvoreného kníhkupectva Martinus v City Arena v Trnave, ktoré prvý raz privíta knihomoľov už túto nedeľu 18.11.

  1. Nesmrteľní

Táto kniha vás dostane hneď od začiatku. Neprestanete premýšľať nad otázkou, či by ste chceli poznať dátum, kedy váš život skončí, alebo nie… Ako sa vyvíjal príbeh štyroch súrodencov z New Yorku, ktorým to veštica prezradila?

  1. O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoch

Príjemné čítanie o príbehoch ľudí, ktorí čelia rôznym kritickým situáciám. Napísané veľmi empaticky, úprimne a tiež aj s humorom. Áno – autorom je „ten“ obľúbený hollywoodsky herec :)

  1. Laserový muž

Dych vyrážajúca reportáž o útočníkovi, ktorý vystrelil v Štokholme na 11 ľudí. Tento muž sa neskôr stal vzorom Andersa Breivika. Kniha objasňuje motívy z jeho života, ale aj záznam z priebehu pátrania.

  1. Had z Essexu

Spolu s hlavnými hrdinami sa ocitnete v gotickej atmosfére anglického vidieka, v ktorej sa Cora konečne cíti slobodná a môže sa venovať popri synovi aj svojej záľube. William, oddaný svojej viere, si aj napriek protichodným názorom s Corou vytvorí silný vzťah. V tomto románe sa  dozviete viac tiež o záhade hada, ktorej obyvatelia Essexu stále veria…

  1. Nočný vlak do Lisabonu

Toto nie je jedna z tých kníh, ku ktorej si sadnete a zhltnete ju za pár hodín. Budete si ju chcieť vychutnávať po dúškoch ako kávu a jej chuť budete mať na jazyku ešte dlho po dopití. Skvelé pre všetkých, ktorí majú radi literárne úvahy o živote a poetický jazyk.

  1. Stromy

Po slávnych Včelách vám osvedčené autorské duo prináša ďalšiu veľkoformátovú populárno-náučnú knihu, ktorá je vďaka originálnym ilustráciám pastvou pre oči. Zasvätí vás do tajomstiev stromov a prezradí fascinujúce fakty nielen o stromoch a ich symbolike, ale aj o dreve či domoch na stromoch.

  1. Spomienky na Sherlocka Holmesa 

Kto má rád detektívnu klasiku, určite neoľutuje. Výber toho najzaujímavejšieho a najzamotanejšieho z kriminálnych procesov viktoriánskeho Anglicka doplnený ilustráciami Jula Nagya vás prenesie priamo k Sherlockovi.

Knižné tipy z Martinusu
4
Galéria
Zdroj: Martinus.sk

Knižné tipy pre vás vybrali trnavskí Martinusáci:

Veronika K.: „Medzi moje naj knihy patria romány, keďže ide o oddychovú literatúru, pri ktorej sa dokážem premiestniť do sveta iných ľudí a zistiť, že majú často väčšie problémy než ja. Niekedy, ako študentka histórie, vezmem do rúk knihy so zameraním na históriu, často práve s vojnovou tematikou alebo biografiu. 
Lucia B.: „Žánre, ktoré majú špeciálne miesto v mojom srdci sú zväčša fantasy, romány a staré klasiky. Za zmienku určite stojí príbeh Harryho Pottera, ktorý zohral dôležitú úlohu pri formovaní mojej osobnosti. Pohltil ma svet mágie a zistila som, že knihy dokážu otvárať mysle.“
Martin K.: „Mám rád zväčša knihy fiktívne, pri ktorých pracuje imaginácia, také, čo sú plné kultúr a kreatúr, ktoré si každý čitateľ predstaví po svojom. Čítam hlavne fantasy a scifi.“

Navštívte nový Martinus a získajte zľavu na ďalší nákup v hodnote 5 eur. Otváracia akcia platí od nedele 18.11. do piatku 23.11.

Tento rok oslávilo kníhkupectvo 28 rokov. Od svojho vzniku z prvého maličkého kníhkupectva v Martine až po otvorenie nových priestorov v Trnave v City Arena sa snaží svojim zákazníkom prinášať tie najkvalitnejšie služby. Martinus je dnes najväčším internetovým kníhkupectvom a päťnásobným držiteľom ocenenia Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka. Novinky o trnavskom Martinuse získate na Facebooku.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Martinus.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM