BTW Správy Samospráva

Končí sa 30-ročné utrpenie obyvateľov Majdánskeho v Horných Orešanoch

Úsek cesty dlhý takmer 2 km až doteraz nemal svojho správcu, ktorý by sa staral o údržbu a bezpečnosť cesty. Preto mávali obyvatelia Majdánskeho často problém dostať sa domov.

Ilustračný obrázok k článku Končí sa 30-ročné utrpenie obyvateľov Majdánskeho v Horných Orešanoch
6
Galéria
Zdroj: facebook.com/TrnavskyKraj

Problém sa týkal úseku medzi autobusovou zastávkou Píla a miestnou časťou Majdánske, ktorý je využívaný aj ako cyklotrasa. Úsek dlhý takmer 2 km doteraz nemal svojho správcu, ktorý by sa staral o údržbu a bezpečnosť cesty. Starosti obyvateľov Majdánskeho, ktoré trvali viac ako 30 rokov, teraz pomohol vyriešiť Trnavský samosprávny kraj. Informoval o tom na sociálnej sieti jeho predseda Jozef Viskupič.

Problémy s cestou z Horných Orešian na Majdánske priblížila starostka Horných Orešian Jarmila Petrovičová, ktorá ohnisko problému v tom, že táto komunikácia po jej vybudovaní nebola zaradená do cestnej siete. Napriek tomu, že spomínaný úsek mal viacero vlastníkov (závod Lesy Smolenice, obec Horné Orešany a traja súkromní vlastníci), cesta preto nemala žiadneho správcu.

Obyvatelia Majdánskeho sa tak stali rukojemníkmi úradov a výčinov počasia.

„Požiadala som Trnavský samosprávny kraj, aby nám pomohol vyriešiť problém s cestou. Po stretnutí s pánom županom som dostala odporúčanie, že je potrebné obrátiť sa na Ministerstvo dopravy SR, aby nám túto komunikáciu zaradili do cestnej siete,“ hovorí o riešení Petrovičová. Po tom ako starostka priblížila uvedený problém na obecnom zastupiteľstve, poslanci jednohlasne odsúhlasili odpredaj pozemku Trnavskému samosprávnemu kra­ju.

„Aktuálne riešime majetkovo právne vysporiadanie a následné zaradenie komunikácie do cestnej siete. Po týchto krokoch prevezme cestu do správy trnavská župa, čím vyriešime viac ako 30-ročný problém,“ uzavrel prípad Viskupič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM