BTW Samospráva

Koronavírus: Krízový štáb mesta Trnava prijal ďalšiu sériu preventívnych opatrení

Štáb zasadal aj v piatok 13. 3. a prijal ďalšie opatrenia a odporúčania pre verejnosť s cieľom spomaliť šírenie ochorenia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Krízový štáb mesta Trnava prijal ďalšiu sériu preventívnych opatrení
Zdroj: TASR

Prinášame vám súhrn najnovších opatrení Mesta Trnava na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 po zasadnutí krízového štábu mesta v piatok 13. marca 2020. Opatrenia sú v súlade s nariadeniami Vlády SR a ich cieľom je znížiť riziko šírenia koronavírusu v priestoroch, kde sa zvyčajne zhromažďuje alebo vystrieda väčší počet návštevníkov .

Mestský úrad, radnica a mestská polícia

„Mestský úrad na Trhovej ulici 3 a radnica na Hlavnej 1 budú od piatka 13. 3. až do odvolania pre verejnosť uzavreté vrátane Klientskeho centra, podateľne, pokladne a ohlasovne pobytov a aj matriky. Zamestnanci mestského úradu budú služby občanom poskytovať naďalej prostredníctvom e-mailov aj telefonického kontaktu.“, informuje mesto na svojej webovej stránke.

Matrika

Pre vystavenie duplikátov rodných, sobášnych a úmrtných listov, vydanie prvého výpisu rodného listu alebo prvého výpisu úmrtného listu kontaktujte matriku poštou alebo online cez portál slovensko.sk.

Pre žiadosti o uzavretie manželstva: snúbenci telefonicky kontaktujú zamestnancov matriky a dohodnú ďalší postup.

Uhrádzať poplatky môžete bezhotovostným prevodom na účet mesta. Ak v doručenom dokumente nie je uvedené číslo účtu, použiť možno ktorýkoľvek z účtov mesta s uvedením svojho variabilného symbolu (Prima banka Slovensko, a. s.: SK75560000000­01002482001, Československá obchodní banka, a. s.: SK54750000000­00811751043, Slovenská sporiteľňa, a. s.: SK25090000000­00045539210, Všeobecná úverová banka, a. s.: SK59020000000­00026925212).

Mestská polícia

Vstup do budovy Mestskej polície je obmedzený, platí tú rovnaký režim ako na mestskom úrade. Občania predvolaní v marci 2020 predvolaní na útvar mestskej polície dostanú poštou náhradný termín. Nenavštevujte mestskú políciu navštívili osobne, nedostavenie sa na útvar MsP počas marca nebude mať pre vás žiadne negatívne následky.

Mestská polícia bude venovať pozornosť dodržiavaniu rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR, resp. iných zodpovedných orgánov štátu. V prípade zistenia, že zákazy a nariadenia (napr. zákaz organizovať a usporadúvať hromadné podujatia) sú porušované, mestská polícia vyzve zodpovednú osobu, aby okamžite upustila od protiprávneho konania. Informácia o porušení zákazu či nariadenia bude zaslaná orgánom kompetentným vyvodiť zodpovednosť.

Školy, školské zariadenia a jasle

*"Mestské jasle, materské školy, základné školy a obe základné umelecké školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta spolu s Kalokagatiou – Centrom voľného času sú zatvorené na 14 kalendárnych dní od 16. do 29. marca 2020.

Vonkajšie športoviská v správe základných škôl sú pre verejnosť uzavreté do odvolania."*, uvádza na svojej stránke mesto.

Mestská poliklinika

V budove polikliniky je vyčlenená izolačná (karanténna) miestnosť pre pacientov označených ako pravdepodobne infikovaných COVID-19. Lekári boli o možnosti jej využitia poučení. Naďalej sa vykonáva plošná dezinfekcia v rámci budovy.

Seniori, sociálne a opatrovateľské služby

V príslušných zariadeniach platí zákaz návštev a sprísnený hygienický režim. Denné centrá sú zatvorené do odvolania.

Opatrovateľské služby v domácnostiach fungujú ďalej za sprísnených hygienických podmienok medzi opatrovateľkou a klientom. V malometrážnych bytoch na Ulici V. Clementisa sa vykonáva zvýšená kontrola návštev vrátane kontroly telesnej teploty návštevníkov.

Nocľaháreň Coburgova

Je otvorená, platia tú sprísnené hygienické pravidlá. Práca terénnej služby je obmedzená na nevyhnutné úkony až do odvolania.

Šport a kultúra

Všetky zariadenia, ktoré spravuje Správa kultúrnych a športových zariadení Mesta Trnava (Kino Hviezda, Plaváreň Zátvor, Mestský zimný štadión, Mestská športová hala) sú od 10. do 23. marca 2020 zatvorené v súlade s Verejnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva. Uzavreté sú aj interiérové športoviská, bude sa v nich vykonávať preventívna dezinfekcia všetkých priestorov.

Mestské autobusy

Prevádzka mestskej autobusovej dopravy v Trnave bude až do odvolania pokračovať v prázdninovom režime.

Zber odpadu

Všetky zberné dvory v Trnave budú od pondelka 16. marca uzavreté až do odvolania.

Spoločnosť STEFE

Klientské centrum je pre verejnosť zatvorené. Agenda sa vybavuje online a telefonicky. Domové schôdze sú zrušené.

Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM