Samospráva

Koronavírus: Krízový štáb Trnavského kraja zatvára stredné školy a internáty!

Opatrení je viacero, prinášame ich prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Krízový štáb Trnavského kraja zatvára stredné školy a internáty!
Zdroj: TASR

V pondelok 9.3. sa v priestoroch úradu TTSK konala krízová tlačová konferencia k téme prevencie šírenia koronavírusu na Slovensku. O opatreniach zo strany Trnavského kraja informoval novinárov Jozef Viskupič, župan a predseda krízového štábu.

Prijaté opatrenia sú v platnosti od pondelka 13:00 až do piatku, kedy najneskôr budú prehodnotené.

Opatrenia kraja

Na úrade TTSK platí zákaz návštev, agenda sa bude riešit emailami a telefonicky. Taktiež sa rušia všetky pracovné cesty zamestnancov TTSK.

Všetky stredné školy a internáty v pôsobnosti TTSK sa pre študentov zatvárajú. Zamestnanci však do práce nastúpia. Vycestovať na lyžiarske zájazdy je zakázané. Školy majú povinnosť pristúpiť k plošnej dezinfekcii.

Obmedzenia silne pocíti kultúra. Zrušili sa všetky predstavenia Divadla Jána Palárika, vydal sa zákaz všetkých verejných akcií organizovaných župou, ktoré odporúča obdobné opatrenie aj pre starostov obcí a miest. Takisto sú zrušené ostatné hromadné kultúrne akcie, galéria a osvetové strediská fungujú len v individuálnom režime.

V špeciálnom režime fungujú Domovy sociálnych služieb. Aj k nim sa Jozef Viskupič vyjadril: „DSS prijali opatrenia už od minulého týždňa. Platí zákaz návštev, keďže ide o najohrozenejšiu skupinu obyvateľov.“

Úrad TTSK dohodol s verejnými dopravcami každodennú dezinfekciu všetkých autobusov minimálne do konca mesiaca.

Ako ďalej

Zvolali Skupinu M17, zastúpenú primátormi miest TTSK a zástupcami regionálnych ZMOS, s cieľom odovzdať im informácie a odporúčania čo sa týka ZŠ a MŠ. Župan predpokladá odporúčanie uzatvoriť ich a postupovať v rámci krajov spoločne.

Na otázku či je možné, že situácia bude pokračovať aj po piatku, odpovedal Jozef Viskupič kladne.

„Niekoľkých ľudí s príznakmi testujeme, uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia. Nie je však dôvod na paniku, všetko sú to preventívne opatrenia. Chceme minimalizovať možnosti šírenia koronavírusu. Nateraz ale nemáme potvrdený žiadny prípad výskytu.“, dodal župan.

O ďalších opatreniach vás budeme informovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM