Júlia Vargová Rôzne Správy

Korzo vo veľkonočnom šate: Trnava sa chystá na sviatky, VIDEO

Do Trnavy zavítala jar. Kvitnúce kvety v uliciach Malého Ríma pôsobia priam malebne. Príjemný jarný dojem v centre dotvárajú pestrofarebné stužky a vajíčka na stromoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Ulice Trnavy hýria farbami, a to nie len vďaka kvitnúcim stromom či kvetom v rôznych častiach mesta. Druhý aprílový utorok sa ulice zaplnili malými a veľkými zdobiteľmi, ktorí skrášlili stromy na pešej zóne.

Stužky a vajíčka na niekoľkých stromoch pred radnicou učarovali najmä deťom. Veľkonočná výzdoba na korze mestské centrum príjemne ozvláštňuje. Deti však nie sú jediné, komu výzdoba spravila radosť. „Hneď je to tu akési veselšie,“ konštatovala napriek pochmúrnemu počasiu jedna z okoloidúcich.

Zdobenie mesta je jednou zo sprievodných akcií podujatia Na kvetnú nedzelu. To je na pláne už druhý víkend v mesiaci, počas Kvetnej nedele, ktorá pripadá na 14. apríla. Láka na folklórne vystúpenia, i tvorivé dielne. Folklórny program v centre mesta štartuje o tretej poobede.

Nachystané sú folklórne súbory Trnavček a Drienka. Nebude chýbať ani folklórny súbor Trnafčan s pásmom Na jar.

V Kalokagatii sa zase zabavia malí i veľkí na kreatívnych dielňach s názvom Veselá Veľká noc. Od 15:00 do 18:00 sú v centre voľného času vítané deti i rodičia. Na programe je zdobenie kraslíc, no vajíčka si návštevníci musia sami priniesť. Všetko ostatné, čo budú na vytváranie kraslíc potrebovať, bude v Kalokagatii k dispozícii, o ostatný materiál je postarané.

Centrum Trnavy vo veľkonočnom šate
11
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM