Monika Hanigovská Krimi

Krádež peňaženiek v Trnave: Polícia vyzýva ľudí na opatrnosť!

V Trnave úradovali dlhoprstí. Tí sa zamerali na majiteľov peňaženiek. Polícia súčasne vyzýva ľudí. Majte sa pred týmto na pozore.

Ilustračný obrázok k článku Krádež peňaženiek v Trnave: Polícia vyzýva ľudí na opatrnosť!
Zdroj: TASR

V Trnave úradovali v týchto dňoch dlhoprstí. Podľa slov polície prišli v pondelok, 6. novembra do predajne s odevmi neďaleko Trojičného námestia dve osoby. Z dámskej kabelky, ktorá bola voľne položená za predajným pultom, sa im nepozorovane podarilo vytiahnuť peňaženku. „Okrem osobných vecí prišla majiteľka peňaženky aj o všetky osobné doklady a bankomatové karty, z ktorých sa im podarilo vybrať 650 eur,“ prezradila Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Lup si však dlho neužili. „Polícia krátko po krádežiach zadržala dve osoby, ktoré sú podozrivé z okrádania predavačiek počas predajnej doby. V oboch prípadoch si vystriehli moment a využili zaneprázdnenosť žien,“ informovala hovorkyňa.

Aj v nákupnom centre

Rovnakým spôsobom podľa slov Linkešovej pripravili o peňaženku aj predavačku v neďalekom nákupnom centre. Pričom podľa jej slov polície mal jeden predavačku „zabávať“ svojimi požiadavkami ohľadom výrobkov a druhý z dvojice zatiaľ vybral z kabelky peňaženku, v ktorej bolo 100 eur a ďalších 100 eur zobral tržbu.

„Polícia ešte v ten deň zadržala podozrivú dvojicu, 33 ročného muža a o dva roky mladšiu ženu. Oboch ich vyšetrovateľ obvinil a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Na základe rozhodnutia súdu boli obe osoby, ktoré boli už v minulosti trestané, eskortované policajnými hliadkami do výkonu väzby. V zmysle trestného zákona hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ uviedla Mária Linkešová.

Na toto polícia upozorňuje

Polícia upozorňuje ľudí, aby si svoje osobné veci, kabelky nenechávali bez dozoru a na „očiach“ verejnosti. „Nie je zriedkavosťou vidieť stále v nákupných vozíkoch odložené kabelky, v obchodoch pri skúšaní voľne položené peňaženky ani zle uzavreté osobné veci. Ľahko dostupnou korisťou sú aj tzv. crossbody tašky. Návštevníkom nákupných centier odporúčame, aby si peniaze oddelili od dokladov,“povedala hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Ako ďalej dodala, krádežou peňaženky prichádzajú ľudia zväčša nielen o peniaze, ale aj o doklady, kľúče od auta, mobilné telefóny a iné cennosti. A podľa jej slov je najlepšou prevenciou opatrnosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM