Samospráva

Kraj podporí 21 projektov: Na tento účel vyčlenil pol milióna eur

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili finančné prostriedky pre projekty v rámci výzvy na podporu regionálneho rozvoja. Celkovo bolo podporených 21 projektov. Informoval o tom Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Ilustračný obrázok k článku Kraj podporí 21 projektov: Na tento účel vyčlenil pol milióna eur
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Komisia zložená z poslancov a odborníkov posudzovala spolu 46 žiadostí. Osemčlenná komisia hodnotila každú žiadosť osobitne v elektronickom systéme a na základe prideleného bodového hodnotenia všetkých hodnotiteľov bolo zostavené poradie projektov. Celkovo bolo podporených 21 projektov v hodnote 500 000 eur.

„V Senickom okrese sa o financie úspešne uchádzal projekt na zatraktívnenie rekreačnej oblasti pri Kunovskej priehrade, ktorý je čisto environmentálny projekt. Druhý dôležitý projekt v Senickom okrese sa realizuje v obci Sobotište, kde sa v Nyaryiovskom kaštieli budú predávať regionálne produkty,“ uviedol pre TASR zástupca predsedu TTSK Pavol Kalman.

Medzi ďalšími úspešnými projektmi sú obnova lesnej železnice na Katarínke, revitalizácia židovského cintorína v Šamoríne, podporené budú Vydranské farmárske trhy a ďalšie projekty na podporu cestovného ruchu.

Výzva na podporu projektov regionálneho rozvoja bola zameraná najmä na projekty miestnych akčných skupín, oblastných organizácií cestovného ruchu i občianskych združení pôsobiacich v oblasti regionálneho rozvoja.

Tematicky dopĺňa grantové schémy, ktoré župa každoročne vyhlasuje v oblasti kultúry, športu, sociálnych vecí a zdravotníctva. Rovnako ako participatívny rozpočet, aj výzva na podporu regionálneho rozvoja bola vyhlásená v roku 2019 prvýkrát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM