Správy

Krajská Nadácia Dar podporí 44 ľudí v núdzi: Rozdelí im vyše 10-tisíc eur

Nadácia Dar, ktorú založil a spravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK), aktuálne podporí 44 osôb v sociálnej tiesni a rozdelí im sumu 10 400 eur.

Ilustračný obrázok k článku Krajská Nadácia Dar podporí 44 ľudí v núdzi: Rozdelí im vyše 10-tisíc eur
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Financie budú, ako uviedol Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK, poskytnuté na nákup zdravotníckych pomôcok, na rehabilitáciu, nákup školských potrieb a podobne.

„Považujeme za našu spoločenskú zodpovednosť pomáhať všetkým, ktorí sa ocitli v núdzi. A práve Nadácia Dar je ten nástroj, ktorým poskytujeme priamu adresnú pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. V mnohých prípadoch ide o ťažké zdravotné stavy. Tešíme sa preto, že sa nám podarilo vyzbierať viac ako 10 000 eur,“ konštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Nadácia Dar vznikla v roku 2004 a podporuje aktivity zamerané na oblasti podpory mladých umeleckých, športových a iných talentov, starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi.

Je tiež zameraná na podporu organizáciám zabezpečujúcim liečbu a starostlivosť o starých, chorých, bezmocných občanov a občanov v núdzi či podporu organizáciám a zariadeniam s predmetom činnosti výchovy a vývoja mladých umelcov, športovcov či iných talentov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM