Kultúra

Krakovany v znamení lákavých podujatí: Folklór, súťaž v príprave šúľancov i dielne

V Krakovanoch odštartuje 12. Župný festival kultúry a 52. ročník folklórnych slávností. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program aj kuchyňu starých mám. Program poteší aj najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Krakovany v znamení lákavých podujatí: Folklór, súťaž v príprave šúľancov i dielne
Zdroj: TASR

V obci Krakovany v okrese Piešťany sa uskutoční 12. Župný festival kultúry a zároveň 52. ročník folklórnych slávností Krakovany 2018. Organizátormi podujatia, ktoré sa bude konať v amfiteátri od 22. do 24. júna, sú Trnavský samosprávny kraj (TTSK), obec Krakovany a Trnavské osvetové stredisko (TOS). Informovala o tom Veronika Behúlová z TOS.

Hudobné aj folklórne skupiny

Program slávností odštartuje koncertom hudobných skupín Fuera Fondo a Slniečko. V sobotnom programe si návštevníci budú môcť pozrieť vystúpenia folklórnych zoskupení z Trnavského kraja.

„Medzi inými sa predstavia folklórna skupina Podhoranka z Kočína – Lančára, fujarista Jozef Mikulášek z Hlohovca, mužská spevácka skupina Záruby zo Smoleníc, folklórny súbor Csallóközi z Dunajskej Stredy, ľudové hudby Brezinka a Brezina z Bolerázu a záver programu bude patriť súboru Karpaty z Bratislavy,“ uviedla Behúlová.

V nedeľu sa na javisku predstavia detský folklórny súbor Zvonček z Vrbového, Krakovanček z Krakovian, Verešvaranček z Červeníka a z Trenčína zavíta súbor Kornička. V spoločnom programovom bloku sa predstaví Krakovienka z Krakovian, Kapustárik a ľudová hudba Karpatská muzika.

„Z Trnavy príde zatancovať Univerzitný folklórny súbor Trnafčan a bodku za tohtoročnými slávnosťami urobí záverečné vystúpenie súboru Vagonár z Popradu,“ doplnila pracovníčka TOS.

Na svoje si prídu aj najmenší

Počas celého festivalu sú pre návštevníkov pripravené sprievodné podujatia. Súťažiť sa bude v príprave šúľancov a miestne špeciality sa budú ochutnávať v „Kuchyni starých mám“.

Pre najmenších sú pripravené tvorivé dielne a hostia podujatia si budú môcť prezrieť galériu na plote a zbierku z múzea Za Krakovskú bránu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM