Monika Hanigovská Rôzne

Krásne gesto seredskej školy a žiakov: Vynieslo ich na nomináciu Detský čin roka 2018

Žiaci ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi spolu s pedagogičkou tamojšej školy mysleli na tých, ktorí to potrebujú najviac. Samotné gesto pomoci ich vynieslo na nomináciu Detský čin roka 2018 v katagórii Pomoc rovesníkom.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto seredskej školy a žiakov: Vynieslo ich na nomináciu Detský čin roka 2018
2
Galéria
Zdroj: FB Pomocníček o.z.

Projekt Detský čin roka 2018 pozná nominovaných v kategóriách Záchrana ľudského života, Pomoc v rodine, Pomoc rovesníkom, Pomoc ľudom, Pomoc prírode, Dobrý nápad a Cena Sašky Fischerovej – Malý veľký čin.

Medzi nominovanými sa ocitla za Trnavský kraj ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi a to konkrétne v kategórii Pomoc rovesníkom pod vedením pedagogičky Lucie Richnákovej a kolektívu žiakov.

Žiaci pod vedením pedagogičky Lucie Richnákovej zaslali do projektu Detský čin roka 2018 list s názvom Žiaci zorganizovali burzu hračiek a pomohli OZ Pomocníček. Naša redakcia zisťovala viac o tomto krásnom geste pomoci od samotnej pedagogičky tamojšej školy.

Pomáhajú už niekoľko rokov

Žiaci sa už niekoľko rokov aktívne zapájajú do charitatívnych aktivít a to vo forme burzy. „Burza hračiek sa na našej škole realizuje už piaty rok. Posledné tri roky zodpovedám za aktivitu ja, pričom vždy vyzbierané peniaze putujú občianskemu združeniu POMOCNÍČEK v Seredi,“ načrtla nám v úvode Richnáková.

Voľba pomoci pre tých, ktorí to potrebujú bola aj v tomto roku opäť jasná. „O darovaní vyzbieraných finančných prostriedkov POMOCNÍČKU rozhodli sami žiaci, ktorí považujú činnosť združenia na zmysluplnú,“ prezradila pedagogička.

Žiaci na takejto burze predávali hračky za symbolické ceny, pričom sa im za ne podarilo vyzbierať 221,50 eur. Organizátorka burzy, Lucia Richnáková, vidí za pomocou viac. „V tejto aktivite nevidím len pomoc združeniu, ale aj vychovávanie žiakov k pocitu spolupatričnosti a pomoci iným.“

Podľa slov neziskovej organizácie Pomocníček o.z. budú vyzbierané peniaze použité na bežné potreby detí. Občianské združenie pomáha handicapovaným deťom do 15 rokov s telesným a mentálnym postihnutím z dôvodu vývojového poškodenia mozgu a deťom s onkologickými ochoreniami so sídlom v meste Sereď

Žiaci sú nadšení, chcú aby skutok prevzali školy

„Do projektu Detský čin roka 2018 som prihlásila našu žiacku školskú radu, ktorú vediem už tretí rok. Pravidelne v priebehu celého školského roka máme v rámci žiackej školskej rady niekoľko aktivít. Avšak, aktivita Burza hračiek a následné darovanie vyzbieraných finančných prostriedkov občianskemu združeniu Pomocníček mi pripadala hodná povšimnutia aj v iných rozmeroch,“ doplnila.

Samotná nominácia potešila tento kolektív pomocníkov. „Síce neviem, aké umiestnenie dosiahneme, ale nadšenie z nominácie nezdieľam len ja, ale aj žiaci. Už len samotnú nomináciu považujem za malé víťazstvo,“ prezradila Richnáková a ako ďalej dodala, bola by rada, by si ich skutok – myšlienku pomoci a podpory prevzali aj iné školy, ktoré by ju mohli podľa jej slov snáď ešte aj vylepšiť.

Nominovaný čin kolektívu žiakov a pedagogičky ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi si mozete prezrieť vo forme listu TU.

O tom, či ocenia práve tento Detský čin roka 2018 v kategórii Pomoc rovesníkom sa rozhodne 12. decembra 2018.

OBRAZOM: Krásne gesto pomoci od pedagogičky a žiakov ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi
2
Galéria
Zdroj: FB Pomocníček o.z.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM