Monika Hanigovská Rôzne

Ktoré udalosti z Trnavy vás upútali najviac? Prehľad päťky najčítanejších

Aj tento týždeň sme informovali o viacerých zaujímavých udalostiach, ktoré sa udiali v Trnave. Teraz vám prinášame päť správ, ktoré vyvolali najväčšiu pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré udalosti z Trnavy vás upútali najviac? Prehľad päťky najčítanejších
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Nová obchodná zóna

V Trnave sa bude stavať nová komerčno – podnikateľská zóna. Má poskytnúť obchodné prevádzky, oddychovú zónu, dostatočný priestor na parkovanie a spoločné priestory zelene. Zámer tamojšej spoločnosti v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie, pričom urbanistickú štúdiu odklepli koncom minulého roka poslanci Mestského zastupiteľstva v Trnave. Pozrite si podrobnosti.

Trnavský kraj v československej ankete

V ankete s názvom České a slovenské stavby storočia 1918 – 2018 bojujú aj stavby z Trnavského kraja. Súťaž je súčasťou projektu k oslavám 100. výročia spoločného štátu Čechov a Slovákov. V súťaži bojuje dokopy 66 stavieb z Česka a 34 zo Slovenska. Dve sú priamo z Malého Ríma a dve v rámci Trnavského kraja.

Centrum skrášľovali aj palmy

Počas týždňa vás zaujalo aj obľúbené podujatie, Májový kvet. Aj naša redakcia sa bola pozrieť na to, ako to na takomto Májovom kvete vyzeralo. Atmosféru podujatia si môžete spätne prezrieť v našej priloženej fotogalérií.

Nové parkovisko pri nemocnici

V blízkosti Fakultnej nemocnice v Trnave na Dohnányho ul. nájdu motoristi nové verejné parkovisko z betónovej dlažby. Práce na projekte už finišujú. Zisťovali sme, kedy bude slúžiť verejnosti. A tiež to, aká bude hodinová cena parkovania v tejto lokalite.

Majster El Maestro sa vyznal

Futbalovú Trnavu dostal do majstrovského tranzu. Ukončil ročné panovanie Žiliny a po piatich československých tituloch získal pre „malý Rím“ prvý slovenský. V emotívnych bezprostredných rozhovoroch pre médiá sa pokúsil pre Spartak zisk prvé slovenského titul rozmeniť na drobné.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM