Kultúra

Kultúra konečne ožije: Svoje brány otvorí aj divadlo v Trnave

Vďaka novým opatreniam sa otvárajú aj kultúrne inštitúcie v Trnavskom kraji. Divadlo Jána Palárika odohrá dlhoočakávanú premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra konečne ožije: Svoje brány otvorí aj divadlo v Trnave
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Všetkých 18 kultúrnych inštitúcií zriaďovaných Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) je opäť otvorených pre verejnosť. Záujemcovia tak môžu opäť navštíviť múzeá, galérie, knižnice, osvetové strediská či planetárium. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Premiéra v divadle

Divadlo Jána Palárika v Trnave pri reštarte svojho fungovania uvedie dlhoočakávanú premiéru. „Som rád, že kultúra sa opäť rozbieha. Galérie a múzeá si pre návštevníkom pripravili zaujímavé výstavy. Skvelou správou je, že na zoznam otvorených inštitúcií pribudlo aj divadlo v Trnave, pričom v sobotu uvedie premiéru hry Monológy a dialógy,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR môžu múzeá a galérie organizovať individuálne prehliadky v režime OP (očkovaní a prekonaní) v maximálnej kapacite jedného návštevníka na 25 štvorcových metrov.

V rovnakom režime je povolený vstup do divadiel pri naplnení maximálne 50 percent kapacity alebo do 100 osôb.

Prečítajte si tiež

Na čo sa môžete tešiť?

V Západoslovenskom múzeu v Trnave si návštevníci môžu aktuálne pozrieť výstavu historických bicyklov a cyklistických doplnkov S vetrom opreteky.

V Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici sú k videniu dve výstavy – Tiché rozhovory od výtvarníčok Kati Madarász Desci a Lucie Veselej a Lightboxy slovenského grafika a pedagóga Vysokej školy výtvarných umení Róberta Makara.

Galéria Jána Koniarka v Trnave ponúka aktuálne tri výstavy. Vystavuje v nej slovenský umelec Peter Cvik, projekt česko-poľsko-slovenskej produkcie Beyond Lost Horizons predvádza výstavu Hybrid-In a Petra Feriancová s Markom Tadičom vystavujú pod názvom Complicity in the Making.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM