Monika Hanigovská Rôzne

Kúpalisko v Kamennom Mlyne vypúšťali: Do soboty so zníženým vstupným

V obľúbenom kúpalisku sa momentálne nedá plávať. Správa kultúrnych a športových zariadení prikázala vypustiť vodu.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v Kamennom Mlyne vypúšťali: Do soboty so zníženým vstupným
Zdroj: TASR

Do našej redakcie prišlo niekoľko podnetov ohľadom údajného vypúšťania vody v kúpalisku Kamenný mlyn. Zisťovali sme za vás, čo je za tým.

Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava prijala rozhodnutie o výmene vody z dôvodu pretrvávajúcich horúčav ako operatívne opatrenie na udržanie kvality vody v súlade s hygienickými predpismi a na zamedzenie rozmnožovania nežiaducich mikroorganizmov.

„Jedná sa o štandartné vypúšťanie vody. Keďže boli vysoké teploty, začali sme ho vypúšťať cez týždeň (1. augusta – poz.red.),“ povedala pre náš spravodajský portál Anna Tamajková z úseku komunikácie na trnavskej radnici.

Ako sa uvádza podrobnejšie v správe mesta, s vypúšťaním sa začalo dopoludnia.

V noci čistili bazén

„Do jednej noci sme čistili bazén. A o jednej noci sme chodili ako baníci s baterkami a vtedy sa začala aj púšťať voda do bazéna,“ povedal pre náš spravodajský portál Vít Malovec, správca kúpaliska.

Areál kúpaliska mal byť podľa jeho slov otvorený aj štvrtok, 2. augusta s tým, že sa však ľudia nemohli okúpať v priestoroch tamojšieho bazéna.

V piatok 3. augusta bude už časť bazéna napustená. „Ešte sa rozhodujeme, či ľudí budeme púšťať do areálu zdarma (3. augusta – poz.red.) alebo sa bude vyberať päť centové vstupné. V sobotu (4. augusta – poz.red.) sa bude vyberať riadne vstupné,“ informoval nás správca.

Ako uvádza ďalej trnavská radnica, výmena vody v bazéne bez cirkulácie je podľa Vyhlášky č. 308/2012 Ministerstva zdravotníctva SR nevyhnutná minimálne jedenkrát za dva týždne, čomu zodpovedá aj interval medzi dvoma po sebe nasledujúcimi výmenami vody v tejto sezóne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM