Júlia Vargová Rôzne

Kuriozita na Evanjelickom dome: Výklad zdobí tablo spred štyridsiatich rokov

Výklad jednej z prevádzok na Evanjelickom dome zdobí tablo maturantov z roku 1979. Pri retro kúsku sa pozastaví nejeden okoloidúci.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita na Evanjelickom dome: Výklad zdobí tablo spred štyridsiatich rokov
5
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

„Tento rok máme štyridsiate výročie maturity,“ vysvetľuje Dáša Ondrušková, jedna z maturantiek z roku 1979. Pôvodné tablo sa rokmi roztratilo. Keďže sa jedná o viaceré bloky, z ktorých je vyrobené, časť s nápisom Gymnázium Trnava 4C ktosi zužitkoval. „Tento model sme mali ako prví a bol inšpiráciou pre ďalšie ročníky,“ vysvetľuje Ondrušková.

Najväčší blok pravdepodobne skončil v inom table, tie menšie si vtedajší študenti vzali domov.

„Naša predsedníčka Tatiana Jamborová ho mala celý čas doma na pôjde,“ ozrejmuje maturantka spred štyridsiatich rokov a dodáva, že stratený kúsok dal vyrobiť jeden z ich spolužiakov. „Býva vo Viedni a tak si so sebou zobral jeden panel ako vzorku,“ hovorí.

Gymnazisti z rokov 1975 – 1979 spolu držia dodnes. „Posledné roky sme si začali robiť školské výlety,“ hovorí Ondrušková a dodáva, že z pôvodného štyridsaťčlenného ročníka sa doteraz stretáva pätnásť až dvadsať ľudí. Myšlienka opätovného vystavenia tabla po štyridsiatich rokoch vznikla pri príležitosti stretávky, ktorú bude mať táto trieda už cez víkend.

Tablo gymnazistov 1975 - 1979
5
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM