Júlia Vargová Kultúra

Letné kino Lomoz pod nočnou oblohou: Organizátori opäť stavili na komédie

Dobré filmy chutia pod nočnou letnou oblohou ešte lepšie. Presvedčiť sa o tom môžete už cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino Lomoz pod nočnou oblohou: Organizátori opäť stavili na komédie
4
Galéria
Zdroj: OZ LOMOZ

O tom, že kvalitné filmy chutia ešte lepšie pod holým nebom sa rok čo rok presviedčajú aj v Horných Orešanoch. Na miestnom futbalovom ihrisku sa pravidelne koná podujatie Letné LOMOZ kino.

Siedmy ročník sa už tradične uskutoční v poslednú júlovú sobotu, 27. júla. Vstupné na podujatie je dobrovoľné. Na mieste si návštevníci môžu zakúpiť aj občerstvenie, vrátane čapovaného piva či pukancov.

Aj tento rok organizátori z občianskeho združenia LOMOZ stavili na komédie. Prvé premietanie filmu Srdcoví rebeli začne o 20:30. „Príbeh o zbohatlíckom synčekovi, ktorý okrem divokých večierkov a zábavy nič iné nepozná. Otcovi však dochádza trpezlivosť a Lenny musí preto zmeniť svoj doterajší spôsob života. Začína sa starať o vážne chorého pätnásťročného Davida zo sanatória. Stretávajú sa tak dva úplné odlišné svety. Z Lennyho a Davida sa však aj napriek tomu stáva nerozlučná dvojica na ceste za spoločnými zážitkami,“ opisuje film OZ Lomoz na svojej stránke.

„Zaujímavosťou je, že dej bol inšpirovaný skutočným príbehom. V hlavných úlohách tejto nemeckej komédie uvidíme Elyasa M‘Bareka z úspešného filmu Fakjú pán profesor, Philipa Schwarza a Nadine Wrietz,“ dodáva.

Po ňom bude nasledovať pokračovanie úspešnej francúzskej komédie Čo sme komu zase urobili. „Pokračovanie príbehu rodiny Marie a Cloudea Verneuilových, ktorých štyri dcéry sa vydali za mužov rozličného pôvodu. Všetci teraz žijú vo Francúzsku, zaťovia však čoraz viac uvažujú nad tým, vrátiť sa s rodinami do svojich rodných krajín. Starí rodičia Verneuiloví ale nemôžu dopustiť, aby sa ich dcéry s vnúčatami nadobro odsťahovali z Francúzska, preto začnú vymýšľať spôsoby, ako všetkých v krajine udržať. Úsmevné situácie a komplikácie na seba nenechajú dlho čakať,“ opisuje film na svojej stránke občianske združenie.

Foto: ilustračné

Letné kino Lomoz pod nočnou oblohou
4
Galéria
Zdroj: OZ LOMOZ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM