Kultúra Rôzne

Letný projekt znovu ožíva: Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi

Návštevníci môžu vďaka bezplatným prehliadkam objaviť poklady a históriu Trnavy. V meste obnovili projekt Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi.

Ilustračný obrázok k článku Letný projekt znovu ožíva: Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi
Zdroj: Trnava Tourism

Do Trnavy sa vracia letný projekt Spoznajte Trnavu tak, ako ju zažili králi. Informovala o tom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Michaela Potočárová. Návštevníci môžu vďaka bezplatným prehliadkam objaviť poklady a históriu Trnavy. „Počas júla a augusta, od pondelka do piatka, sa môžete tešiť na letné prekvapenie. So sprievodcom zažijete návrat do minulosti a spoznáte stredovekú Trnavu,“ uviedla Potočárová.

Prehliadky sa začínajú vždy o 10:00 na Trojičnom námestí pred Turistickým informačným centrom – Región Trnava, odkiaľ sa záujemcovia vydajú za pamiatkami.

„Krásy stredovekej Trnavy až po súčasnosť so sprievodcom môže spoznať ktokoľvek. Na túto prehliadku sa nemusíte nahlasovať a je úplne zadarmo. Stačí jednoducho prísť počas pracovného týždňa pred Mestskú vežu a odtiaľ sa so sprievodcom vydávate na výlet po "Malom Ríme“. Prísť môžu aj anglicky hovoriaci turisti," doplnila Potočárová.

Okrem toho sa každú nedeľu konajú počas mesiacov júl a august Potulky Malým Rímom v slovenskom jazyku. Sprievodca sa s návštevníkmi podelí o historické zaujímavosti a ukáže rôzne zákutia Trnavy. Táto aktivita je spolufinancovaná Ministerstvom dopravy a výstavby SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM