Monika Hanigovská Rôzne

Majiteľ tejto prevádzky hostí NEROZDEĽUJE a vyzýva: Nebuďme otroci, ale naberme „gule"!

A dosť! Povedal si majiteľ jednej z prevádzok burgrov v centre Trnavy. Zákazníkov netriedi na očkovaných alebo nezaočkovaných a verejne vyzýva, aby sa k nemu pridali aj ostatní.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ tejto prevádzky hostí NEROZDEĽUJE a vyzýva: Nebuďme otroci, ale naberme „gule"!
Zdroj: Facebook.com/Hollywood Burger

Pred pandémiou bolo trnavské centrum pulzujúcou lokalitou. A to nielen cez deň. Počas teplejších mesiacov sa vo večerných hodinách ozýval ulicami bezstarostný smiech, ľudia sa prechádzali, vychutnávali kávu či drinky na terasách. Trnava však nebola jediná, takto pred dvomi rokmi to vyzeralo azda v každom slovenskom meste.

Cítiť rastúce napätie

Počas prvej vlny koronavírusu sa zmenilo centrum „na mesto duchov“ a v priebehu druhej, to bolo ako na hojdačke. Najnovšie sme sa prešli mestom a bolo zase o čosi prázdnejšie, no to nebolo jediným problémom.

V prevádzkach sme medzi predavačmi cítili akúsi neistotu a medzi ľuďmi napätejšiu atmosféru.

Od pondelka 20. septembra sa „Malý Rím“ posunul v COVID automate o priečku nižšie, je teda v žltej farbe. Čo to v praxi znamená?

Takéto zafarbenie sa dotklo všetkých obchodov a prevádzok. V prípade obchodov tak platí, že môžu obslúžiť jedného zákazníka na 15 m2 predajnej plochy. V prípade reštaurácií a akéhokoľvek občerstvenia si majiteľ môže zvoliť z jednotlivých protokolov – ako je základ (terasy do 10 osôb, otvorené minimálne 50% stien), OTP (v interiéri 4 osoby pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti, 2 metrové rozostupy medzi stolmi, pričom terasy sú bez obmedzení) a kompletne zaočkovaní (platí to isté ako režim OTP).

Nie sme otroci

Istá prevádzka na Štefánikovej ulici však urobila rozruch. Ich názor v podobe videa na to, čo sa deje nielen v Trnave, ale aj na Slovensku, sa valí ako lavína naprieč internetom.

Jej majiteľ ukázal našej redakcii, akou „strastiplnou cestou“ musí prechádzať gastro sektor aj ľudí, ktorých živí. Nájdete na ďalšej strane.

Čo sa aktuálne deje v Trnave aj na Slovensku?

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM