Kultúra Rôzne

Májový kvet je v plnom prúde: Okrúhle narodeniny oslavuje novinkami, FOTO a VIDEO

Predajnú výstavu tento rok odštartoval kvetinový sprievod. Počas troch dní obľúbeného podujatia na námestí si návštevníci vychutnávajú bohatý program.

Zdroj: Dnes24.sk

Desiaty ročník trnavského kvetinového rínku Májový kvet sa začal vo štvrtok na Trojičnom námestí v daždivom počasí. V tomto roku ho organizátor mesto Trnava pripravil na tri dni do soboty 18. mája. Popri predaji a nákupe okrasných rastlín či bylín majú tradiční i začínajúci záhradkári a pestovatelia možnosť zúčastniť sa aj na sprievodnom programe.

V úvodnom dni to bola prednáška o viazaní orchideí do kytíc a o tom, ako si vyrobiť osobný parfum, spolu s čajom o piatej na tému jarná očista organizmu.

V piatok sa začala výstava klubu kaktusárov, workshop pletenia kvetinových vencov a prednáška o prírodnej starostlivosti o zuby. V sobotu budú podujatia pokračovať vrátane divadielka pre deti a koncertu.

Súčasťou Májového kvetu býva v Trnave aj inštalovanie veľkoplošného záhona v centre námestia pri Súsoší Najsvätejšej Trojice. Má rozlohu 220 štvorcových metrov a tvar motýľa a naplánovali doň vysadiť 1480 sadeníc kvetov, o 460 viac ako vlani. Tradícia takéhoto skrášlenia mesta trvá šiesty rok.

Foto: ilustračné

Májový kvet 2019
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM