Monika Hanigovská Iné športy

Majú sa z čoho radovať: Ďalší veľmi pekný úspech trnavských taekwondistov

Klub trnavských taekwondistov sa opäť môže právom radovať. Obstál v konkurencii a zapísal si veľmi pekné výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Majú sa z čoho radovať: Ďalší veľmi pekný úspech trnavských taekwondistov
7
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Taekwondisti z desiatich klubov Slovenska, vrátane Trnavy, boli počas uplynulej soboty v akcii v Seredi. Tá sa totiž stala dejiskom podujatia s názvom "1. kolo Taekwon-Do ligy pre talentovanú mládež, ročník 2017“. Na tejto akcii sa súčasne aj vyhodnotila bilancia minulého roka, keď sa odovzdávali ocenenia za „Ligu, ročník 2016“.

Dokopy vyše deväťdesiat súťažiacich si zmeralo svoje sily v rôznych disciplínach. Súťažilo sa v technických zostavách, športových bojoch aj v súboji s penovými tyčkami. Taekwon-Do Hwa-rang Trnava reprezentovalo 11 členov.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Trnavskí taekwondisti si z podujatia napokon odniesli pohár za 3. miesto spomedzi všetkých klubov a taktiež pohár v kategórií najúspešnejší senior. Celkovo klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava získal 18 medailí. A to v podobe piatich zlatých, siedmych strieborných a šiestich bronzových kovov.

„Za toto prvé kolo 2017 boli najúspešnejší asi najviac Viliam Pačes a Alexandra Eckerová. Samozrejme, ale aj ostatní taktiež podávali neskutočne krásne výkony. Súťažne veľa z nich dospelo. Naši menší žiaci sa predviedli ako silní súperi a naši starší sa učili z chýb protivníkov. Som veľmi spokojný,“ zhodnotil tréner trnavských taekwondistov Dominik Sawicki..

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

A čo sa týka celoročného hodnotenia ligy 2016, klub Taekwon-Do Hwa-rang Trnava získal viacero ocenení, keď si prebral štyri poháre. A to za 3. miesto za najúspešnejší klub, ďalej ocenenie za najúspešnejšiu žiačku, ktoré si prebrala Alexandra Eckerová, pohár za najúspešnejšieho juniora, ktorý získal Adam Janech a úspešnú trnavskú bilanciu za rok 2016 zavŕšil Ľuboš Drozd a to v kategórií najúspešnejšieho seniora.

„Rok bol skvelý, snažili sme sa získať vždy najviac bodov, aby sme celkovo boli čo najlepší. Podarilo sa nám byť tretím najúspešnejším klubom „Ligy, ročníka 2016“ a taktiež zo šiestich najúspešnejších súťažiacich z rôznych vekových kategórií sme z nášho klubu mali obsadených hneď troch,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 Dominik Sawicki.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

OBRAZOM: Trnavskí taekwondisti na fotkách
7
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM