BTW Kultúra Správy

Malý Dobrofest už čoskoro v Trnave! V programe nastala jediná zmena

Pre koronakrízu presunuli organizátori tohtoročný Malý Dobrofest v Trnave z apríla na august.

Ilustračný obrázok k článku Malý Dobrofest už čoskoro v Trnave! V programe nastala jediná zmena
Zdroj: facebook.com/ Paul Batto

Jednodňový hudobný festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru, venovaný vynálezcovi rezofonickej gitary, bude v piatok 7. augusta na Nádvorí. Vstupenky, ktoré si záujemcovia zadovážili v aprílovom termíne, sú platné.

Radšej malý ako žiadny

„Bude to už 6. ročník festivalu, ktorý nadväzuje na svojho predchodcu – medzinárodný hudobný festival Dobrofest Trnava, ktorý bol jedinečným a jediným podujatím svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj na celom svete, a v minulosti prispel výraznou mierou k zviditeľneniu mesta i Slovenska,“ uviedol Andrej Halada z Trnavskej hudobnej spoločnosti.

Organizátorom sa v náhradnom augustovom termíne takmer podarilo zachovať pôvodný program z apríla. Jedinou zmenou je, že namiesto rakúskeho bluesmana Hansa Theessinka vystúpi charizmatický pesničkár, spevák a hráč na rezofonickú gitaru Paul Batto Jr. zo Slovinska.

„Priaznivcov bluegrassu poteší päťčlenná česká kapela Album z Chomutova, ktorej dobrista Zdeněk Lucák patrí medzi inštrumentálnu špičku. Samotná kapela jestvuje už viac ako tridsať rokov, má za sebou úspešné vystúpenia na českých aj renomovaných zahraničných festivaloch v holandskom Voorthuizene, vo Francúzsku a v kluboch v Nemecku, Rakúsku a Litve,“ informoval Halada.

Domácu hudobnú scénu bude reprezentovať jeden z najlepších slovenských dobristov Milan Benkovič s jeho špeciálne pre tento festival pripraveným country projektom.

Záver večera bude patriť českému bluesovému spevákovi a hráčovi na ústnu harmoniku Matějovi Ptaszekovi a jeho kapele Screaming The Blues.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM