han Správy Samospráva

Dostali sme DVADSAŤ nových traktorov za 2,6 milióna! Na čo budú slúžiť? FOTO

V rámci komplexnej obmeny vozového parku slúžiaceho na letnú a zimnú údržbu ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) išlo dvadsať nových traktorov.

Ilustračný obrázok k článku Dostali sme DVADSAŤ nových traktorov za 2,6 milióna! Na čo budú slúžiť? FOTO
Zdroj: Facebook.com/Trnavský samosprávny kraj

Prevzala ich Správa a údržba ciest (SÚC) a ide o začiatok komplexnej obmeny vozového parku. Do konca roka by cestári mali dostať aj druhú časť traktorov, celkovo kraj na obnovu vozového parku vrátane ďalších zariadení vynaloží podľa Jaroslava Vacka z odboru komunikácie TTSK sumu viac ako 10 miliónov eur, za traktory zaplatí 2,6 milióna eur bez DPH.

„Vďaka novým traktorom aj s príslušenstvom sa o cesty budeme môcť efektívne starať počas celého kalendárneho roka. K traktorom ešte počas tejto zimy pribudnú prvé z 34 sypačov, ktoré postupne začneme uvádzať na naše cesty. Nové vozidlá výrazne zjednodušia prácu našim zamestnancom a zvýšia našu akcieschopnosť a efektívnosť,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Aj v zime, aj v lete

Traktory bude SÚC podľa riaditeľa Dalibora Trebichalského v zime využívať na odhŕňanie a odvoz nahromadeného snehu či na nakladanie posypových materiálov do sypačov. „Vzhľadom na ich multifunkčnosť a širokú možnosť prídavných zariadení ich vieme využiť na mulčovanie trávy alebo čistenie krajníc a rigolov popri cestách,“ dodal.

„Úplne nové vozidlá zjednodušia, zrýchlia a zefektívnia prácu cestárov v Bukovej, Galante, Piešťanoch, Senici, Seredi, či Trnave,“ píše sa na Facebooku TTSK.

Na zimnú údržbu má SÚC pripravených 26 dispečerských vozidiel, 75 kusov ďalšej špecializovanej techniky, 13-tisíc ton posypového materiálu ako posypovej soli a kameniva a tiež 137-tisíc litrov solanky.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM