Monika Hanigovská Rôzne

Máte studňu? V Trnave si môžete nechať urobiť bezplatný rozbor vody

Zaujímalo vás, aká je kvalitná vaša voda? Teraz to môžete zistiť. V Trnave sa uskutoční bezplatný rozbor vody. Stačí doniesť 500 mililitrov priamo zo studne v čistej plastovej fľaši.

Ilustračný obrázok k článku Máte studňu? V Trnave si môžete nechať urobiť bezplatný rozbor vody
Zdroj: TASR

Trnavčania si budú môcť v marci skontrolovať bezplatne vodu z domových studní. Pri príležitosti Svetového dňa vody poskytne Skúšobné laboratórium TAVOS, a. s. rozbor vzoriek vody z individuálnych vodných zdrojov (studní) vo vybraných ukazovateľoch na dusičnany a tvrdosť vody.

Bezplatný rozbor vzoriek vody sa uskutoční 21. marca, v čase od 7.00 do 10.00 hod. v podateľni tamojšej spoločnosti na ulici Fraňa Kráľa 1.

Ako priniesť vzorku vody

So sebou treba priniesť vzorku vody v rozmedzí 0,2 – 0,5 litra, naplnenú až po okraj nádoby. Nádoba musí byť čistá a označená štítkom s údajmi o mieste odberu a zdroji vody (studňa – kopaná, vŕtaná, narážaná alebo artézska, prameň, príp. hĺbka zdroja). Na štítku treba nechať aj telefónny kontakt.

Vodu je potrebné odobrať na rozbor v deň jej doručenia.

Dôležitá je však aj samotná príprava pred odberom. Skúmanú vodu je potrebné najprv odpustiť, aspoň na dve minúty a až potom doplniť vzorkovaciu nádobu.

Výsledky skúšok

Po evidencii vzoriek a pridelení jej čísla budú výsledky v priebehu týždňa uvedené na webovej stránke spoločnosti. Stav vody si budú môcť Trnavčania skontrolovať aj na číslach 033/59 66 301 a 033/59 66 302. Ako uvádza skúšobné laboratórium TAVOS, a. s. protokoly o skúškach vydávať nebude.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM