Monika Hanigovská Rôzne

Mesto detí opäť v Trnave: V miniTrnave sa predstavia nové lákadlá

V Trnave sa čoskoro otvoria brány do detského mesta. MiniTrnava avizuje nové lákadlá. Deti si vyskúšajú hrnčiarsky kruh, prácu s drevom, šitie a rôzne iné aktivity. Pripravené budú aj plne funkčné mestské inštitúcie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto detí opäť v Trnave: V miniTrnave sa predstavia nové lákadlá
Zdroj: TASR

V Trnave sa uskutoční druhý ročník miniTrnavy. Mesto detí bude pre najmenších návštevníkov otvorené od 9. do 27. júla v priestoroch Mestského zimného štadiónu a to v pracovných dňoch od 8.00 do 15.30 hod. Vstup je voľný.

Ako v skutočnom meste

„Priestory trnavského Mestského zimného štadiónu sa zmenia na minimesto, kde budú deti vo veku od 8 do 15 rokov žiť, pracovať, zabávať sa a samy ho tiež budú spravovať. Nebude chýbať miniTrnavská univerzia, banka, radnica, noviny, televízia, kino, dielne a množstvo ďalších inštitúcií, aktivít a zaujímavostí,“ preradila pre náš spravodajský portál Veronika Majtánová, vedúca úseku komunikácie a marketingu mesta.

Zdroj: TASR

Ako nás informovala ďalej radnica, okrem veku musia jej najmenší návštevníci vedieť čítať, písať, počítať a pohybovať sa v miniTrnave samostatne. Návštevy rodičov sú podmienené vízami, ktoré si záujemcovia nechajú zhotoviť na matrike.

Novinky v detskom meste

„Tohtoročná miniTrnava bude ešte väčšia a pestrejšia. Vymýšľame nové veci, o ktorých si myslíme, že deti zaujmú. Chceme sa zamerať najmä na rozvoj manuálnych zručností, preto budú naši miniTrnavčania môcť pracovať s drevom, vyrábať predmety z hliny na ozajstnom hrnčiarskom kruhu, vyskúšať si šitie na šijacom stroji, tvoriť výrobky z druhotných surovín a venovať sa rôznym aktivitám, ku ktorým sa možno bežne nedostanú,“ hovorí koordinátorka projektu Katarína Haršányiová z odboru vzdelávania, športu a kultúry Mestského úradu v Trnave.

„Vlani privítala miniTrnava denne zhruba 250 detí. Za celé tri týždne projektu prešlo našou Matrikou viac než 3 500 návštevníkov, pričom väčšina z nich sa k nám opakovane vracala. Deti boli hrou fascinované a veľmi nás teší, že sme si získali aj sympatie a podporu rodičov, ktorí tento nápad skutočne ocenili. Mali sme dokonca aj rodiny, ktoré do Trnavy docestovali z opačných kútov Slovenska, len aby mohli zažiť mesto detí na vlastnej koži,“ dodala na záver Haršányiová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM